Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zase ten Genius iLook 300  (Přečteno 1716 krát)

zatnaktel

• Návštěvník
  • Linux, Twitter, photographing, nature...
    • About me
Zase ten Genius iLook 300
« kdy: 15 Ledna 2013, 19:42:46 »
Zdravím,
jak už nadpis napovídá, již po několikáté (http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=33061.0) se tu zakládá téma, které již bylo vyřešeno, já ale řeším následující problémy.

Kamera se zobrazuje v lsusb, ale programy jako VLC nebo Cheese ji nevidí. Podle zmíněného návodu od arrange v článku jsem se snažil postupovat, ale marně. Soubor http://linuxtv.org/hg/~jfrancois/gspca/archive/tip.tar.gz již za ty roky neexistuje, další návody, jako třeba http://stemp.wordpress.com/2009/11/03/karmic-get-the-latest-drivers-for-gspca-uvc-usbvideo-and-other/ mi z nepochopitelných důvodů také nefungovaly, jednoduše nulová odezva.

Ve zmíněném tématu tu na fóru se mi ten postup líbil, jen bohužel nemám šenci ho provést.

Měl by někdo tušení, jak tento problém napravit?

Vím dobře, že může mít někdo snahu mi sdělit, že jsem si měl radši vybrat kameru schopnou běžet na v4l2 už v základním nastavení.
LinuxMint 14 Nadia, Twitter, foto, IT, příroda...

zatnaktel

• Návštěvník
    • About me
Re:Zase ten Genius iLook 300
« Odpověď #1 kdy: 16 Ledna 2013, 14:24:08 »
Pro doplnění: hlavní problém mi nastává v momentě (u návodu z 2. odkazu), když chci zadat sudo add-apt-repository ppa:libv4l

Vypíše mi to tyhle chyby.
Kód: [Vybrat]
zatnaktel@Toaster ~/v4l-dvb $ sudo add-apt-repository ppa:libv4l
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/add-apt-repository", line 40, in <module>
    sp = SoftwareProperties(options)
  File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/softwareproperties/SoftwareProperties.py", line 90, in __init__
    self.reload_sourceslist()
  File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/softwareproperties/SoftwareProperties.py", line 538, in reload_sourceslist
    self.distro.get_sources(self.sourceslist)   
  File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/aptsources/distro.py", line 90, in get_sources
    raise NoDistroTemplateException("Error: could not find a "
aptsources.distro.NoDistroTemplateException: Error: could not find a distribution template

zatnaktel

• Návštěvník
    • About me
« Odpověď #2 kdy: 16 Ledna 2013, 19:02:15 »
Takže mi pomohl kamarád. Doposud jsem měl kernel 2.6.34, stačil upgrade na 3.0, kde je již podpora.

Je trochu možné, že se to třeba bude ještě něhomu hodit.

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 16 Ledna 2013, 22:33:15 »
Kernel 2.6.34 pochází z verze 10.04, ta má sice ještě podporu, ale už je pěkně vousatá, proč jsi prostě neprovedl upgrade na verzi 12.04 s kernelem 3.2.

Mimochodem jádro 3.0 je problémové a oficiálně nemá v 10.04 co dělat (nefungují některé externí ovladače-staré verze)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.