Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pripojeni k netu - Novy problem  (Přečteno 1162 krát)

Kniga

• Návštěvník
Pripojeni k netu - Novy problem
« kdy: 11 Července 2013, 11:55:36 »
Hoj,
potrebovala bych poradit, kvuli tiskarne holt potrebuju proste linux a i na dalsi veci si rikam, ze by to nebylo od veci. Chtela jsem Ubuntu, ale kamarad i bracha mir ekli, ze KDE je lepsi, ze mam stahnout Kubuntu. Tak ok, stahla, vypalila a spustila instalacku. Prvni zadrhel byl, ze jsem si rozdelila pri instalaci woken disk na dve casti. 200 giga pro wokna a 50 giga pro linux. Jenze pri instalici kubuntu to proste neslo navolit, aby se to instalovala na tu 50 giga cast (porad to rvalo cosik o chybe v korenovem cosi). Tak jsem to naistalovala na tu 200 giga k woknum. Takze 150 giga wokna, 50 giga linux, 50giga k nicemu, protoze data budou na dalsi 250 ... Ale to neni az tak zasadni problem. holt to porusim a naistaluju znova...
Ale co me vadi:

1) Kubuntu neni v cestine (instalcka jo, ale pak uz ne). da se pak cestina nejak priinstalovat?

2) Nejde se mi pripojit k netu. Otevru sitova pripjeni, dam nove, ivp4 - vyplnim vsechno jak mam a jak vyplnuju ve woknech, dns, maska site atd... No odkliknuto a hodi mi to chybovou hlasku, ze jakesi username ci co... tak sjem tam dala jako to adminske heslo a nick.. to pochopitelne nefacha, ale nevim co proboha jineho tam mam dat?!
« Poslední změna: 14 Července 2013, 08:11:48 od Kniga »

donny

• Závislák
Re:Pripojeni k netu
« Odpověď #1 kdy: 11 Července 2013, 12:38:13 »
1) Kubuntu 13.04 - čeština[vyřešeno]

2) Nejde se mi pripojit k netu. Otevru sitova pripjeni, dam nove, ivp4 - vyplnim vsechno jak mam a jak vyplnuju ve woknech, dns, maska site atd... No odkliknuto a hodi mi to chybovou hlasku, ze jakesi username ci co... tak sjem tam dala jako to adminske heslo a nick.. to pochopitelne nefacha, ale nevim co proboha jineho tam mam dat?!

chybovou hlasku, ze jakesi username ci co neni moc presny popis. Chtelo by to nejlepe ukazat nam screenshot.
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

Kniga

• Návštěvník
Re:Pripojeni k netu
« Odpověď #2 kdy: 13 Července 2013, 13:25:56 »
No screen by asi nepomhl, protze proste vyskocilo okenko s chybovou hlaskou ze username error a to bylo vse. Bracha mi pak poslal screen, kde to mam jako vyplnit, Vyplnovala jsem to stejne, ve stejne tabulce, ale ta moje tam proste mela par zalozek navic... Pak me stejne kubuntu dvakrat spadlo, tak jsem se na to vykaslala a zkusila Ubuntu... no a tam jsme se uz pripojila okamzite a bez problemu...

Kniga

• Návštěvník
Re:Pripojeni k netu - Novy problem
« Odpověď #3 kdy: 14 Července 2013, 08:14:28 »
Takze mam novy problem. Pripojit se k netu byla na ubuntu hracka, jenze, pak jsme komp restartovala a on se sam nepripojil, koukam na nadefinovane pripojeni, mam zaskrtle, ze se ma automaticky pripojit... no mozna nekde nejaky bug, tka jsme to smazala, udelala znovu. Komp se pripojil.  Dneska zapnu a bum zase to nejede... Znova jsem udelala nove pripojeni ( ktomu ze vcerejska se to nehlasilo), pripojilo se to, jen tak ze srandy restart... A zase! Jako jak tohle vyresit? Fakt se mi nechce pokazdy znovu zadavat ip, masku, dns atd.. je to sice otazka minuty, no radeji bych kdyby se to pripojovalo jak ma....

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
Re:Pripojeni k netu - Novy problem
« Odpověď #4 kdy: 15 Července 2013, 12:03:03 »
Ad to připojení -> http://www.linuxexpres.cz/praxe/jak-v-ubuntu-nastavite-profily-pro-pripojeni-k-siti?highlightWords=ubuntu+p%C5%99ipojen%C3%AD

Citace
Ubuntu má jednu nepříjemnou vlastnost – k vytvoření profilu pro připojení k síti (např. k wifi) vyžaduje heslo správce. Nepříjemné to je hlavně u notebooku. Jestliže uživatel je ve skupině users a často cestuje, ale nemá práva administrátora, je to problém. Návod na zprovoznění sítě poslal pan David Dvořák ze ZŠ J. Valčíka v Ostravě-Porubě.
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.