Hoj,
potrebovala bych poradit, kvuli tiskarne holt potrebuju proste linux a i na dalsi veci si rikam, ze by to nebylo od veci. Chtela jsem Ubuntu, ale kamarad i bracha mir ekli, ze KDE je lepsi, ze mam stahnout Kubuntu. Tak ok, stahla, vypalila a spustila instalacku. Prvni zadrhel byl, ze jsem si rozdelila pri instalaci woken disk na dve casti. 200 giga pro wokna a 50 giga pro linux. Jenze pri instalici kubuntu to proste neslo navolit, aby se to instalovala na tu 50 giga cast (porad to rvalo cosik o chybe v korenovem cosi). Tak jsem to naistalovala na tu 200 giga k woknum. Takze 150 giga wokna, 50 giga linux, 50giga k nicemu, protoze data budou na dalsi 250 ... Ale to neni az tak zasadni problem. holt to porusim a naistaluju znova...
Ale co me vadi:
1) Kubuntu neni v cestine (instalcka jo, ale pak uz ne). da se pak cestina nejak priinstalovat?
2) Nejde se mi pripojit k netu. Otevru sitova pripjeni, dam nove, ivp4 - vyplnim vsechno jak mam a jak vyplnuju ve woknech, dns, maska site atd... No odkliknuto a hodi mi to chybovou hlasku, ze jakesi username ci co... tak sjem tam dala jako to adminske heslo a nick.. to pochopitelne nefacha, ale nevim co proboha jineho tam mam dat?!