Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Po instalalci elementary pres bzr nefunguje grafika a dalsi  (Přečteno 1223 krát)

Traste

• Návštěvník
Po instalalci elementary pres bzr nefunguje grafika a dalsi
« kdy: 02 Července 2014, 20:33:45 »
Zdravim chlapi,

Potrebuju pomoc, protoze jsem uz absolutne zoufaly. Libil se mi elementary OS a tak jsem ho zkusil nainstalovat pres cmd elementary-desktop. Bohuzel nefungoval a ani se nezobrazil pri prihlaseni. Tak po nekolikerem pokusu pres cmd jsem nasel navod, kde borec radil jak to nainstalovat pres bzr branch lp:elementary nebo tak. Po instalaci se i v grubu z ubu zmenilo na elemntary, ale porad se mi pri prihlasovani nic nezobrazovalo, zmenil se mi greeter z unity na gnome. To az po tom co jsem odinstaloval ovladace nvidie protoze nabehla jen prikazova radka. Momentalne je stav takovy, ze mi nefunguje ovladac nvidie, snad zadna jeho derivace a zadne prostredi krom xfce. Tim ze jsem zkousel vsechno co jsem nasel na netu uz nedokazu vystopovat problem a vratit zpet ubuntu 14.04 do puvodniho funkcniho stavu. Take nefunguje diakritika a pri spusteni mi naskoci tak 5 hlasek o systemove chybe a dulezite programy padaji nebo nefunguji.

Reinstall nepripada v uvahu, protoze mam na kompu krucialni veci pro praci a k nim ovladace a programy, ktere se mi po haluzi povedlo zprovoznit. Stejne tak se mi za nic nepovedlo system nacist z usb, mam hadr z jineho kompu stejneho vyrobce, takze s tim ubu nemelo moc problem.

Poradite mi nekdo jak diagnostikovat problem a pote ho odstranit?

Diky moc

janek-m

• Host
Re:Po instalalci elementary pres bzr nefunguje grafika a dalsi
« Odpověď #1 kdy: 02 Července 2014, 21:23:21 »
Citace
Libil se mi elementary OS a tak jsem ho zkusil nainstalovat pres cmd elementary-desktop
Toto je obyčajne najväčšia chyba ak sa na pracovnom stroji robia experimenty.   Na testovanie iných distier slúžia Live systémy  ;)

Elementary síce vychádza z Ubuntu avšak používa vlastné zdroje softvéru, čo môže predstavovať problém. Nie je uvedené, akým spôsobom bol elementary-desktop nainštalovaný, ale predpokladám, že cez PPA. Ak je to tak, tak by som odporučil nainštalovať ppa-purge a pridaný repozitár odinštalovať:
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install ppa-purge
sudo ppa-purge ppa:nazov_zdroja
(mohlo to byť ppa:elementary-os/stable??)
a potom:
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get remove --purge elementary-desktop
sudo apt-get autoremove
sudo apt-get update

Potom otvoriť Synaptic, do vyhľadávača napísať "elementary" a mazať všetko, čo s tým súvisí.

Môže sa stať aj to, že sa preinštalácii Ubuntu nevyhnete. Pokiaľ je vytvorený samostatný /home oddiel, tak by to nemal byť až taký problém.

S problémom grafickej karty musí poradiť niekto iný.

Traste

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 03 Července 2014, 00:14:32 »
Díky moc za reakci.

Instaloval jsem to tímto:
bzr branch lp:elementaryos
cd elementaryos
sudo sh congrego.sh --configure-installed

je v tom rozdíl?

janek-m

• Host
« Odpověď #3 kdy: 03 Července 2014, 07:25:04 »
Tak toto nebol vôbec dobrý nápad. Nech ma niekto tu na fóre opraví, ak sa mýlim, ale týmto postupom išlo v podstate o premenu Ubuntu na Elementary. Myslím si, že sa množstvo programov z Ubuntu odinštalovalo, zmizli nastavenia z ~/ Desktop, museli ste vytvoriť nového užívateľa.

Oveľa vhodnejším spôsobom by bolo doinštalovanie elementary-desktop cez PPA, ktoré by sa aj ľahšie odstránilo pri prípadnej nefunkčnosti.

Osobne si myslím, že najrýchlejšou nápravou bude preinštalovanie systému. Prípadne ešte skúsiť nainštalovať ubuntu-desktop a ak je nainštalovaný (preveriť v synapticu), tak ho preinštalovať.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.