Zdravim chlapi,
Potrebuju pomoc, protoze jsem uz absolutne zoufaly. Libil se mi elementary OS a tak jsem ho zkusil nainstalovat pres cmd elementary-desktop. Bohuzel nefungoval a ani se nezobrazil pri prihlaseni. Tak po nekolikerem pokusu pres cmd jsem nasel navod, kde borec radil jak to nainstalovat pres bzr branch lp:elementary nebo tak. Po instalaci se i v grubu z ubu zmenilo na elemntary, ale porad se mi pri prihlasovani nic nezobrazovalo, zmenil se mi greeter z unity na gnome. To az po tom co jsem odinstaloval ovladace nvidie protoze nabehla jen prikazova radka. Momentalne je stav takovy, ze mi nefunguje ovladac nvidie, snad zadna jeho derivace a zadne prostredi krom xfce. Tim ze jsem zkousel vsechno co jsem nasel na netu uz nedokazu vystopovat problem a vratit zpet ubuntu 14.04 do puvodniho funkcniho stavu. Take nefunguje diakritika a pri spusteni mi naskoci tak 5 hlasek o systemove chybe a dulezite programy padaji nebo nefunguji.
Reinstall nepripada v uvahu, protoze mam na kompu krucialni veci pro praci a k nim ovladace a programy, ktere se mi po haluzi povedlo zprovoznit. Stejne tak se mi za nic nepovedlo system nacist z usb, mam hadr z jineho kompu stejneho vyrobce, takze s tim ubu nemelo moc problem.
Poradite mi nekdo jak diagnostikovat problem a pote ho odstranit?
Diky moc