Ja ti samozrejme dekuji za reakci, ale s Ubuntu jsem vazne spokojenej, mam ho plne nainstalovany a vsechno mi perfektne beha s jedinnou vyjimkou a tou je ten motion. Nemam teda jedinny duvod neco menit nebo respektive mam jen ten jedinny a kvuli tomu urcite to Ubuntu davat pryc nebudu.
Predtim jsem mel nainstalovany Mint 18.1, ktery teda vychazi z toho Ubuntu 16.04 a tam to nefungovalo taky, takze teoreticky by to mohla byt chyba v Ubuntu, proto bych potreboval, kdyby nejaky majitel Ubuntu 16.04 to mohl ozkouset, jestli mu to beha.
Jinak teda treba v QT V4L2 test Utility to beha uplne v pohode a motion funguje prave nad tim V4L2, tudiz prave nechapu a nedokazu sam prijit na to, proc to motion nebeha. Bud bych mohl mit spatne konfigurak, ale nebeha ani muj ani automaticky generovanej a nevidim v nem zadnou chybu z me strany nebo by proste mohl byt chyba programu respektive jeho nekompatibilita s Ubuntu 16.04, co ja vim, takze bych byl fakt vdecen, kdyby mi nekdo s Ubuntu 16.04 rekl, ze mu to nefunguje taky a pak to teda jedine eskalovat autorovi programu nebo vyvojarum Ubuntu, at s tim neco delaj.