Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Beryl, nastavení, čeština, atd  (Přečteno 4146 krát)

Czario

• Stálý člen
  • **
  • skill :: passive-llama
Beryl, nastavení, čeština, atd
« kdy: 11 Března 2007, 18:31:26 »
Ahoj, nainstaloval jsem si beryl a když sem spustil manager, tak sem se zděsil.. :-D
plno čuflítek, hejblátek a všeho možnýho, polovička něco dělá, polovička vypadá že nic nedělá.. a já nemam vůbec tušení co kde je...
Sem hledal něco abych tu krychli při rotaci oddálil a nebyla tak napláclá na monitor ale marně.. :o)

z toho vyplívá, mohli by jste sem na toto foru dát do důležitých jaké balíčky a z jakého repozitáře si to lidi mají nainstalovat, musel sem to hledat.
Potom jestli je nějaký český návod jak s tim pracovat a také nějaké doporučené základní nastavení... :o)

případně jak si to mam nastavit atd by jste mi mohli hodit i sem.. :oP vůbec se v tom totiž nevyznám a ani nevim kde mam najít případný nějaký exporty pro nastavení nebo tak něco..

Jaké funkce jsou funkční? tzn mají nějakou funkční hodnotu jako rozdělení oken atd..
Také předpokládám, čím toho je víc vypnuto, tim líp, že?
Zábírá to hodně paměti?

děkuji za pomoc..

Vojtin

• Host
« Odpověď #1 kdy: 11 Března 2007, 18:47:28 »
Čeština se připravuje, můžeš se připojit do překladů.
Nastavení jsem řešil pokusem, omylem až jsem věděl co chci tak jsem nastavení smazal a nastavil těch pár věcí...

Fox

• Aktivní člen
  • *
    • LMK Vsetín
« Odpověď #2 kdy: 11 Března 2007, 18:49:22 »
S pamětí prblém nemám

Pravdou je že to nasatvení je všecko enom ne zrovna přehledné.

Czario

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 11 Března 2007, 18:52:07 »
Vojtin: rád bych se přidal, jenomže moje angličtina je na takové úrovni, že sám potřebuju překlad :-)

já právě chci využít efektivitu berylu, ale nemůžu tomu věnovat tolik času abych to všechno nějak odzkoušel nebo tak...
Někde tady musí bejt nějakej fanatik, co se v tom vyžívá a dokázal by nám neschopnějším pomoct s nějakýma důležitýma radama :oP

Vojtin

• Host
« Odpověď #4 kdy: 11 Března 2007, 18:53:08 »
mam tohle nastavení a je daloko přehlednější než to, který bylo dřív. http://wiki.beryl-project.org/wiki/Image:BSM0.2.0.png

DuckD

• Stálý člen
  • **
  • Open Srdcař
    • www.duckd.cz
« Odpověď #5 kdy: 11 Března 2007, 20:08:01 »
1) Kde se nastavuje počet stěn na kostce?
2) Kde se nastavuje obrázek horní a spodní stěny kostky?

Dík za odpo.
8) Lidé žijí v souborech. ===>> LINUXTERO <<=== Pravidelná dávka tvého linuxtera!

Vojtin

• Host
« Odpověď #6 kdy: 11 Března 2007, 20:14:31 »
1) nevim stačej mi 4
2) desktop>dektop cube>caps

Vojtin

• Host
« Odpověď #7 kdy: 11 Března 2007, 20:17:31 »
je docela zajimavý, že když mam takhle normálně kostku tak mam 4 plochy, ale když si dam do panelu applet plochy tak je na každý ploše v panelu jedna kostka, takže tim panelem přepínam kostky :)

Czario

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 11 Března 2007, 22:48:51 »
tak sem našel možná nějaký ty témata, ježtě sem to nezkoušel...

http://themes.beryl-project.org/themes.php

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Czario

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: 12 Března 2007, 18:50:16 »
Tak sem to projel a zjistil jsem, že stáhnu nějaký emeral soubory, který importuju do emeral manageru a tam je jsou temata,,

problém ale je, že to není komplexní řešení.. změnim ono tema a změní se mi grafika oken atd, ale panely zůstanou stejný, pozadí taky a nastavení berylu jako krychle atd se taky nezmění...
Takže ono tema pak ztratí svojí váhu, protože se zasadí do nevyladěného prostředí a nevypadá to tak dobře jak by mělo...

bych spíš očekával něco co my umožní mít defaultní nastavení a kam bych importoval balík kterej změní uplně vše.. změní celiství design. Takže v podstatě jedním kliknutím bych mohl ze svého prostředí udělat visty a neskutečně *censored*  jednoho kámože co si nainstalil visty a teď neskutečně slintá jak je to hustý a ukázka toho, že většina věcí de jednim kliknutím nastavit v linuxech aby to bylo stejný a se čtvrtinovejma nárokama, to by ho asi zabilo ::P

nebo aspoň něco jako import pro beryl, import pro emeral, pozadí a další potřebný obrázky s readme kde by byl popis jak vše nastavit k potřebné dokonalosti... takovíto základní paklík bych nejenom ocenil já...
A myslím, že by to nemusel být pro nadšence co si s grafikou takkle dokážou vyblbnout moc problem.. v podstatě uložej veškeré své nastavení a napíší pár řádků textu, zabalí a hodí to na neta,..

Vojtin

• Host
« Odpověď #11 kdy: 12 Března 2007, 19:52:06 »
import a export pro beryl je (stačí trošku projít beryl nastavení), obrázek plochy nastavíš normálně, tímata taky, emerad mění jen rámy oken.

Czario

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #12 kdy: 12 Března 2007, 20:31:39 »
Vojtin: to jo, já sem import a export našel jak v berylu tak v emeradu, ale nenašel jsem žádnej  soubor co bych mohl importovat.. všechno je emerad...
chtělo by to import beryl, import emerad, obrázeky plochy kompatibilní pro daná design atd...
nejlíp, kdyby to šlo udělat nějakým skriptíkem.. ale základ je ten ucelenej balíček. nic takového jsem ale zatím nenašel.. a možnost default balíček samozřejmě...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.