Zdravím všechny! Tak jsem se rozhodl, že vyzkouším Kubuntu. Včera jsem si udělal zálohy a pustil se do přeinstalování. Zatím druhý den zkouším. A protože jsem dlouho používal Ubuntu s Gnome, tak začínám porovnávat...
Prosím někoho zkušeného, jestli by mi nepomohl s několika maličkostmi, protože ani za boha nemůžu najít, jak se to dělá:
1. Jak přídám do sezení určitý program, aby se mi spouštěl automaticky po startu systému? Našel jsem postup na kubuntu.ubuntu.sk, ale prostě mi nefunguje. Konkrétně se jedná o KMail a gDesklets, který mi zde nepadá narozdíl od tolik vychvalované Superkaramby (ztrácely se naistalované aplety, hodiny byly neviditelné, nešlo nastavit aplety na průhledné a hlavně hrozné ovládání).
2. Jak si přidám na plochu Domovskou složku a Tento počítač? Jsem zvyklý je mít na ploše a nikde v nastavení jsem to nenašel. A jak zobrazím na ploše složku Dokumenty, kterou jsem si vytvořil v Domovské složce?
3. Proč nejdou vypnout systémové zvuky? Ačkoliv jsem v nastavení Systémová hlášení dal vypnout zvuky a uložit, nic se nestane!
4. Jak seřadit ikony s Systémové části panelu do dvou řádků nebo jak je zmenšit?
5. Proč musím některé aplikace spouštět nadvakrát - zejména ty, které vyžadují heslo roota (Adept, Krusader s právy roota, Synaptic)? Kliknu na program - v liště se přesýpají hodiny a pak to zmizne. Musím znovu kliknout na program a až poté vyskočí okno pro zadání hesla a program se spustí.
To jsou zatím první problémky, se kterými se potýkám