Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 7.10 - v Gnome jen oranzova plocha, zadne ikony, panely  (Přečteno 2974 krát)

TomasA

• Návštěvník
Ahoj,
mam problem v Ubuntu 7.10. Mel jsem nainstalovane 6.10, upgradovane na 7.04 a nasledne upgradovane na 7.10 (cca pred mesicem, to jeste oficialne nebyly "venku"). Nutno rict, ze vse fungovalo zcela korektne. Pak jsem neco kutil (kdybych si pamatoval co presne  :'(  ), vim, ze jsem zkousel akcelerovane prostredi, ktere fungovalo na 1. pohled zcela korektne, zkousel jsem zmenit barvu pozadi (z oranzove na nejakou modrou). Ovsem pak jsem vecer vypnul  pocitac a druhy den po zapnuti a prihlaseni se (i ten "prihlasovaci zvuk" se prehraje) mi probliklo bile splash okno, kde byly predtim videt ikonky, nyni bez nich a potom jen "oranzova obrazovka" bez ikon, bez horniho i dolniho panelu. Jedine, co je krome plochy videt, je kurzor (sipka)   mysi.
Zkousel jsem vratit v /etc/X11 ze zalohy xorg.conf, po restartu mi Xserver oznamil, ze nemuze detekovat kartu ani obrazovku, tak jsem rucne nastavil ovladac "nv", rozliseni, typ monitoru, po restartu xserveru se objevilo sice v nizkem rozliseni, ale opet korektni prihlasovaci obrazovka, ovsem po prihlaseni a najeti do Gnome opet vse pri starem.
graficky hw a drivery: MSI NVidia GeForce4MMX, pres Automatix jeste v 7.04 nahrane binarni ovladace NVidia

Mate prosim nekdo nejaky napad, co kde opravit / upravit ? Nejsem zadny linux guru, ale zase ani uplny zacatecnik, ale takhle jsem si to zmastil poprve. nechce se mi system reinstalovat, pac uz jsem ho mel za ten cca rok a neco nastaven podle sveho gusta.

Predem diky za pomoc, pripadne doplnujici otazky zodpovim, ted me uz nenapada, co jeste dodat

TomasA
TomasA vždy a všude / Ubuntu 7.10

Culprit

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.maxthon.cz
Re: Ubuntu 7.10 - v Gnome jen oranzova plocha, zadne ikony, panely
« Odpověď #1 kdy: 26 Října 2007, 21:23:55 »
nemas jeste v sezení spouštění compiz? nebo něco dalšího?
Zkusil bych to odebrat ze sezení.
Dell Precision 6300 - Ubuntu 10.04
Dell prolliant 380 - Ubuntu 10.04 Server
Support: phpBB, České Maxthon fórum

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #2 kdy: 26 Října 2007, 21:30:28 »
Skus v prihlasovacej obrazovke zvolit zachranne gnome ako to dopadne.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

TomasA

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 27 Října 2007, 08:20:56 »
Netusim ! Kde to, prosim, poznam ? Jsem prece jen klikaci typ a to ted nejde ....
« Poslední změna: 27 Října 2007, 08:27:11 od tomasa »

TomasA

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 27 Října 2007, 08:21:39 »
Skus v prihlasovacej obrazovke zvolit zachranne gnome ako to dopadne.
Zkousel jsem, zadna zmena ... >:(

Culprit

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.maxthon.cz
« Odpověď #5 kdy: 27 Října 2007, 16:48:17 »
Netusim ! Kde to, prosim, poznam ? Jsem prece jen klikaci typ a to ted nejde ....
Jo to uz je na mne vysoka skola, nevim.

Existuje nejaky textovy program, ktery umoznuje nastaveni co se kdy ma spustit. Neco jako startup manager. Nevim presne. Ten bych pustil v konzoli a podival se.
Dell Precision 6300 - Ubuntu 10.04
Dell prolliant 380 - Ubuntu 10.04 Server
Support: phpBB, České Maxthon fórum

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #6 kdy: 27 Října 2007, 17:28:55 »
Pri spusteni zachranneho gnome by sa tusim nemal spustat compiz. Este co si pamatam tak pri podobnych problemoch radili vyskusat vytvorit noveho uzivatela alebo vymazat adresare s nastavenim gnome v adresary /home a to skryte adresare  ./gnome  ./gnome2  ./gnome2_private ale to by som nechal ako poslednu moznost lebo tym prides o vsetky nastavenia.
Pripadne ich iba presunut inam na skusku.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

op_1

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 13 Listopadu 2007, 07:31:04 »
Mne se stalo to same, nic jsem nemenil v xorg.conf, rano jsem zapnul pocitac a po prihlaseni pouze oranzova plocha, mys a nic jineho. Pouze jsem si vsiml, ze pred nekolika dny mi po prihlaseni nenaskocily zadne ikony, pouze panel, ale vyresil to restart. Mam Ubuntu 7.10 a grafickou kartu ati, ovladace od firmy ati (mam notebook). Pouzivam 32 bitovy os. Vyzkousel jsem vse, co tu bylo napsano. Pro noveho uzivatele to dela to same, vyjmout konfiguracni soubory pro gnome nefunguje. Ale zjistil jsem, ze se to nestava vzdy, vcera se mi podarilo se normalne prihlasit do systemu... A dnes uz zase ne.
...
Zjistil jsem, ze kdyz oddelam mys, pripojeni k siti a napajeni, tak se mi Ubuntu rozjede bez problemu....
...
No a nakonec je to siti, nevim proc, driv mi to nedelalo, ale musim mit zapnuty cestovni mod, abych mohl byt pripojeny k siti. Jestlize mam tento zapnut, tak pri spusteni se mi objevi oranzova obrazovka s kurzorem a nic jineho. Pokud si necham adresu priradit serverem dhcp (tak jako driv i na win ci debianu mebo na 7.04) tak se sice dostanu do systemu, ale nemam pristup k siti.... Divne
« Poslední změna: 14 Listopadu 2007, 18:31:36 od op_1 »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.