Ahoj,
mam problem v Ubuntu 7.10. Mel jsem nainstalovane 6.10, upgradovane na 7.04 a nasledne upgradovane na 7.10 (cca pred mesicem, to jeste oficialne nebyly "venku"). Nutno rict, ze vse fungovalo zcela korektne. Pak jsem
neco kutil (kdybych si pamatoval co presne

), vim, ze jsem zkousel akcelerovane prostredi, ktere fungovalo na 1. pohled zcela korektne, zkousel jsem zmenit barvu pozadi (z oranzove na nejakou modrou). Ovsem pak jsem vecer vypnul pocitac a druhy den po zapnuti a prihlaseni se (i ten "prihlasovaci zvuk" se prehraje) mi probliklo
bile splash okno, kde byly predtim videt ikonky, nyni bez nich a potom jen "oranzova obrazovka" bez ikon, bez horniho i dolniho panelu. Jedine, co je krome plochy videt, je kurzor (sipka) mysi.
Zkousel jsem vratit v /etc/X11 ze zalohy xorg.conf, po restartu mi Xserver oznamil, ze nemuze detekovat kartu ani obrazovku, tak jsem rucne nastavil ovladac "nv", rozliseni, typ monitoru, po restartu xserveru se objevilo sice v nizkem rozliseni, ale opet korektni prihlasovaci obrazovka, ovsem po prihlaseni a najeti do Gnome opet vse pri starem.
graficky hw a drivery: MSI NVidia GeForce4MMX, pres Automatix jeste v 7.04 nahrane binarni ovladace NVidia
Mate prosim nekdo nejaky napad, co kde opravit / upravit ? Nejsem zadny linux guru, ale zase ani uplny zacatecnik, ale takhle jsem si to zmastil poprve. nechce se mi system reinstalovat, pac uz jsem ho mel za ten cca rok a neco nastaven podle sveho gusta.
Predem diky za pomoc, pripadne doplnujici otazky zodpovim, ted me uz nenapada, co jeste dodat
TomasA