Zdravím.....Takže nejspíš toho tady bude hodně a doufám že společnýma silama vše vyřešíme a zmáknem do posledního funkčního bitíčku ::-D: no prostě budu rád když mi pomůžete řešit potíže, nedávno jsem si koupil notebook ASUS F3M.....CPU Sempron 3400+, 80GB HDD a 1512GB RAM........XPčka a podobný Microšrot mě docela neba a je konečně čas začít se pořádně šrotit a zdokonalovat v LINUXU/UNIXU.....jelikož začínám tak toho moc o tomhle systému moc nevím......jak jinak se to nejlíp naučit než zkoušet a zkoušet a zkoušet.....
Takže prozatím mám WinXP na dvouch partišnách....C:\30GB a E:\5GB......zatím jediný spojení se světem :-) na internet......
Na instaloval jsem UBUNTU 7.04.......udělal jsem rozdělení HDD zbylého místa na /Home, /SWAP - cca 1500GB a / cca 10GB
UBUNTU V POHOD2 NAINSTALOVANEJ.
Jeden postřech při nabootování liveCD naběhnul a fungovala i USB myš Logitech MX 1000....na horní liště byl indikátor baterie notebooku a myši - po instalaci na HDD mi toto nefunguje, jede pouze myš na notebooku ale USBčková nefachá - ale k tomu bych se chtěl vrátit pozdějc....
První co potřebuju rozchodit je Síť....notebook má Atheros AR5006 EGWireless a síťovou kartu Nvidia nForce Networking kontroler.....
V Ubuntu potřebuju nastavit staticku IP na síťovou kartu - jedu přez cabel modem - kabelová televize......je to připojený jako síťová karta......sice jsem nastavit IP, DNS a Bránu ale na internet se pořád nedostanu.......Nevíte někdo co stím? Potřebuju aby systém bral síťovou kartu a né že pořád dává vlastnosti Wireless......tu stejně nepoužívám a je vypnutá.