Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ASUS F3M series......  (Přečteno 2762 krát)

LC Black

• Aktivní člen
  • *
  • LC_Black
    • Blick.tym.cz
ASUS F3M series......
« kdy: 18 Srpna 2007, 12:00:42 »
Zdravím.....Takže nejspíš toho tady bude hodně a doufám že společnýma silama vše vyřešíme a zmáknem do posledního funkčního bitíčku ::-D: no prostě budu rád když mi pomůžete řešit potíže, nedávno jsem si koupil notebook ASUS F3M.....CPU Sempron 3400+, 80GB HDD a 1512GB RAM........XPčka a podobný Microšrot mě docela neba a je konečně čas začít se pořádně šrotit a zdokonalovat v LINUXU/UNIXU.....jelikož začínám tak toho moc o tomhle systému moc nevím......jak jinak se to nejlíp naučit než zkoušet a zkoušet a zkoušet.....

Takže prozatím mám WinXP na dvouch partišnách....C:\30GB a E:\5GB......zatím jediný spojení se světem :-) na internet......

Na instaloval jsem UBUNTU 7.04.......udělal jsem rozdělení HDD zbylého místa na /Home, /SWAP - cca 1500GB a / cca 10GB

UBUNTU V POHOD2 NAINSTALOVANEJ.

Jeden postřech při nabootování liveCD naběhnul a fungovala i USB myš Logitech MX 1000....na horní liště byl indikátor baterie notebooku a myši - po instalaci na HDD mi toto nefunguje, jede pouze myš na notebooku ale USBčková nefachá - ale k tomu bych se chtěl vrátit pozdějc....

První co potřebuju rozchodit je Síť....notebook má Atheros AR5006 EGWireless a síťovou kartu Nvidia nForce Networking kontroler.....

V Ubuntu potřebuju nastavit staticku IP na síťovou kartu - jedu přez cabel modem - kabelová televize......je to připojený jako síťová karta......sice jsem nastavit IP, DNS a Bránu ale na internet se pořád nedostanu.......Nevíte někdo co stím? Potřebuju aby systém bral síťovou kartu a né že pořád dává vlastnosti Wireless......tu stejně nepoužívám a je vypnutá.
NB ASUS F3M -AP005A-AMD New Sempron64 3400+ (25W)/15.4W/2536MB RAM/80GB HDD/Nvidia GeForce Go 6100/

LC Black

• Aktivní člen
  • *
  • LC_Black
    • Blick.tym.cz
ASUS F3M series......
« Odpověď #1 kdy: 18 Srpna 2007, 14:39:30 »
Microsoft Windows XP [Verze 5.1.2600]
(C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

C:\Documents and Settings\LC Black.ASUS>ipconfig /all

Konfigurace protokolu IP systému Windows

Název hostitele . . . . . . . . . : asus
        Primární přípona DNS. . . . . . . :
        Typ uzlu  . . . . . . . . . . . . : neznámý
        Povoleno směrování IP . . . . . . : Ne
        WINS Proxy povoleno . . . . . . . : Ne

Adaptér sítě Ethernet Kabel Ostrov:

Přípona DNS podle připojení . . . :
        Popis . . . . . . . . . . . . . . : NVIDIA nForce Networking Controller
        Fyzická Adresa. . . . . . . . . . : 00-18-F3-F6-90-03
        Protokol DHCP povolen . . . . . . : Ne
        Adresa IP . . . . . . . . . . . . : 192.168.13.218
        Maska podsítě . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
        Výchozí brána . . . . . . . . . . : 192.168.13.1
        Servery DNS . . . . . . . . . . . : 192.168.13.1

To stejný jsem nastavil na Ubuntu:
sudo ifconfig eth0 192.168.13.218 broadcast 192.168.13.1 netmask 255.255.255.0

A ještě kontroloval jestli je to tady: /etc/network/interfaces

Vše  tam je jak má být

Pak jsem zkoušel ping na sebe což je 192.168.13.218 a fungoval.......ping na DNS a jaký koliv jiný IP, Brány seznam.cz atd...nejde

:-(
NB ASUS F3M -AP005A-AMD New Sempron64 3400+ (25W)/15.4W/2536MB RAM/80GB HDD/Nvidia GeForce Go 6100/

LC Black

• Aktivní člen
  • *
  • LC_Black
    • Blick.tym.cz
ASUS F3M series......
« Odpověď #2 kdy: 18 Srpna 2007, 15:02:19 »
Tak nevím co stím bylo ale najednou zničeho nic po Xtém restartu, mi funguje síť i USB mouse :-D  Takže děkuji našemu božskému guru Ubuntu co nad námi dohlíží a téma je pořád otevřené.....jedem nastavovat a stahovat aktualizace......další závady a problémy se určitě najdou a až budou tak snad poradíte víc :-D a když se opraví jak tyhle tak se taktéž nebudu zlobit.

jiri-j

• Aktivní člen
  • *
  • skill: Lama
ASUS F3M series......
« Odpověď #3 kdy: 18 Srpna 2007, 15:03:36 »
Vy jste z Ostrova? No k tomu netu, předevčírem jsem jednomu kamarádovi zprovozňoval Ubuntu 7.04 FF (bohužel šlo zprovoznit LIVE CD - chyba hw) a ten modem od kabelovky jsme připojili přes USB (dal se připoji i přes ethernet ale on neměl kabel) a hned naběhl. Jinak nevím zda zda by adresa broadcastu neměla končit na *.255
Acer Aspire 3023WLMi, Sempron 3000+, ATI Mobility Radeon X700, 512MB RAM, Archlinux

LC Black

• Aktivní člen
  • *
  • LC_Black
    • Blick.tym.cz
ASUS F3M series......
« Odpověď #4 kdy: 18 Srpna 2007, 15:38:38 »
Citace: jiri-j
Vy jste z Ostrova? No k tomu netu, předevčírem jsem jednomu kamarádovi zprovozňoval Ubuntu 7.04 FF (bohužel šlo zprovoznit LIVE CD - chyba hw) a ten modem od kabelovky jsme připojili přes USB (dal se připoji i přes ethernet ale on neměl kabel) a hned naběhl. Jinak nevím zda zda by adresa broadcastu neměla končit na *.255
Jo jo Jsem z Ostrova :-D to je malá ta naše zemička ;-)  No na USB kabel jsem ani nepomýšlel, kždý volný USB slot se hodí :-D a už na Windows to ělapalo fakt příšerně přez USB - Po kliknutí na odkaz nebo načtení čehokoliv modem způsobuje sem tam reset PC...... to mi bylo už řečeno když to přišli zapojit :-D)))  není nat síťovku jede stabilně a zdá se to i rychlejší???!!!??? ale nevím jistě.........Ne IP a další adresy včetně brány mi takhle jednou poslal Správce kabelovky.......tak dlouho jsem je otravoval aby mi dali možnost používat síťovku až nakonec poslali :-D ......ted nevím jak ale funguju..........tak jsem zvědav jestli se rozběhnu i po dalším restartu PC. No dotahám nějakých 115 aktualizací a frčím do Karlovejch Varů..........další trápení nebo pohoda?? s nastavováním dalších věcí se ukáže nejspíš zítra:-D Tak zatím se mějte!!   Pak se budu potit u grafiky :-D

LC Black

• Aktivní člen
  • *
  • LC_Black
    • Blick.tym.cz
ASUS F3M series......
« Odpověď #5 kdy: 20 Srpna 2007, 11:50:18 »
Tak mám novou instalaci Ubuntu a pomaličku dolaďuji.
Takže problém s vypínáním  notebooku ( neboli se dá říct ACPI )
Instalaci jsem pouštěl noapic nolapic acpi=off
potom stačí připsat do /etc/modules      apmpower_off=1
a v /boot/grub/menu.list   smazat noapic nolapic a acpi=off přepsat na acpi=force

Ikona baterky ted funguje skvěle a dokonce se mi PC i vypnulo :-D

LC Black

• Aktivní člen
  • *
  • LC_Black
    • Blick.tym.cz
ASUS F3M series......
« Odpověď #6 kdy: 20 Srpna 2007, 13:18:16 »
Citace: LC Black
Tak mám novou instalaci Ubuntu a pomaličku dolaďuji.
Takže problém s vypínáním  notebooku ( neboli se dá říct ACPI )
Instalaci jsem pouštěl noapic nolapic acpi=off
potom stačí připsat do /etc/modules      apmpower_off=1
a v /boot/grub/menu.list   smazat noapic nolapic a acpi=off přepsat na acpi=force

Ikona baterky ted funguje skvěle a dokonce se mi PC i vypnulo :-D
Tak pozor!!!! Problém stále trvá!!!  Počítač sice funguje ale po spuštění nějaké aplikace po nějaké chvíli zatuhne a nezbývá než tvrdý restart!!!

Tak to je špatné!! Jdu hledat dál příčinu a zkoušet různé varianty, kdyby někdo věděl, jakoukoliv radu, tak sem sní :-D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.