Takže si sám odpovím:
1) Dá se volat na jiné, avšak např. wengo může volat pouze na účty wenga. To znamená, volající a volaný musí mít wengo nebo alespoň program kde si můžete přidat účet wenga(např. Ekiga- libovolný počet účtů). Podobné je to i s ostatními programy jako je např. Gizmo.
2)Přidávat účty a volat na jiné účty je možné pouze u prográmků, ve kterých se dá přímo vypisovat konktrétní účet, nejde např. u wenga - má pouze seznam, do kterého se dá přidat pouze účty od wenga. (pravděpodobně - někde na foru jsem našel že se dá připojit i na ekiga- nevím, nezkoušel jsem)
3)Účty jsou v podobě jmené@něco.com(net,fr)
4)Zřejmě to trvá delší dobu po registraci než se dá přihlásit s účtem ekiga (zkoušel jsem u dvou - trvalo to pár hodin, než se ekiga přihlásila a pak již bezproblémů)
Účet od wenga jde přidat takto (psal jsem na abc linuxu):
Takže si sám odpovím, pro ostatní:
1) Spusťte tento odkaz:
http://ws.wengo.fr/softphone-sso/sso2.php?login=wengo_login@domain.com&password=wengo_short_passwordMísto wengo_login@domain.com, zadejte svůj přihlašovací mail u wenga a místo wengo_short_password zadejte svoje přihlašovací heslo.
Otevře se vám stranka, kde budou pouze nějaké přihlašovací údaje pro SIP.
2) Nám stačí najít tuto část: d k="sip.auth.password" v="xxxxxxxxxxxx", Místo křížků tam budete mít své vygenerované heslo (nějaká čísla a písmena). Pouze toto heslo se zamění za Vaše přihlašovací heslo od wenga a vše funguje, skvěle. Máte svůj účet od Wenga v Ekize. Nepotřebujete žádná další speciální nastavení.
Př.:
Název účtu: Wengo
Registrátor: voip.wengo.fr
Uživatel: můj mail(přihlašovací u wenga)
Heslo: moje heslo (vygenerované xxxxxxxx)
Přihlášení pro autentizaci: můj mail(přihlašovací u wenga)
Realm/doména: voip.wengo.fr
časový limit pro registraci: 3600
Přihlášení u fwd pulver je stejné jako u ekigy, s jediným rozdílem za uživatele a přihlášení pro autentizaci je nutné uvést číslo, které obdržíte v mailu a při přihlášení na účet je taktéž uveden.