Vlastním tuto kartu a funguje mi z 99% skvěle... Celý problém s nastavením spočívá v souboru .asoundrc ve vašem domovském adresáři. S tím, jak jej správně nakonfigurovat vám neporadím, sám se v tom nevyznám. Nicméně jsou i jiné cesty jak dosáhnout cíle. Osobně jsem to vyřešil tím, že jsem prolítal různý linuxový fóra a hledal výpisy obsahu tohoto souboru od jiných uživatelů... Několik jsem jich vyzkoušel a jeden z nich prostě fungoval... Nefunguje stoprocentně, protože oi každém spuštění systému musím trochu zahejbat s hlasitostí, aby se mi spustil i levý přední reproduktor. Nicméně to už je drobnost, která se dá nastavit i automaticky...
Zde je výpis z mého .asoundrc:
pcm.dmixs51 {
type dmix
ipc_key 1024
slave {
pcm "hw:0,0"
#slave.pcm "duplicate"
#slave.channels 6
rate 48000
channels 6
period_time 0
period_size 1024
buffer_time 0
buffer_size 4096
}
}
pcm.!default {
type plug
slave.pcm "dmixs51"
slave.channels 6
route_policy duplicate
}
pcm.ch51dup {
type route
slave.pcm surround51
slave.channels 6
ttable.0.0 1
ttable.1.1 1
ttable.0.2 1
ttable.1.3 1
ttable.0.4 0.5
ttable.1.4 0.5
ttable.0.5 0.5
ttable.1.5 0.5
route_policy duplicate
}
Ovšem tento konfigurák rozchodí 5.1 výstupy, leč nikoliv výstup pro sluchátka...
Pokud vám tento nebude fungovat, doporučuju se mrknout po ostatních...
Dále doporučuji kouknout sem:
http://wiki.ubuntu.cz/Prostorov%C3%BD_zvuk?highlight=%28zvuk%29Hlavně je dobré si odtud stáhnout soubor chan-id.waw, kterej vám postupně pouští výstup do jednotlivých repráků. Dá se tak nejlépe zjstit co funguje a co ne...
Další oříšek je pak i nastavení jednotlivejch aplikací (Totem, Mplayer, Kaffeine, cokoliv...) kde zas můžeš zvukový výstup rozdrbat, ale to už je jen třešnička na dortu...
Důležité je pak také zjistit, zda-li máte jednotlivé kanály zesíleny. Nejlépe přes aplet pro úpravu hlasitosti...
Snad to pomůže, je to výborná zvuková karta...