Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: M-Audio Revolution 5.1  (Přečteno 1842 krát)

Micro

• Návštěvník
M-Audio Revolution 5.1
« kdy: 26 Září 2007, 03:10:04 »
Ahojte nikdo mi asi neporadí jak přepínat výstupy popř vstupy na této zvukovce pod Ubuntu linux, co? Normální stereo výstup mi jede, ale potřeboval bych  ještě sluchátkovej výstup, jenže jak ho zprovoznit...
Thx

Dawgie

• Návštěvník
Re: M-Audio Revolution 5.1
« Odpověď #1 kdy: 05 Října 2007, 14:58:52 »
  Vlastním tuto kartu a funguje mi z 99% skvěle... Celý problém s nastavením spočívá v souboru .asoundrc ve vašem domovském adresáři. S tím, jak jej správně nakonfigurovat vám neporadím, sám se v tom nevyznám. Nicméně jsou i jiné cesty jak dosáhnout cíle. Osobně jsem to vyřešil tím, že jsem prolítal různý linuxový fóra a hledal výpisy obsahu tohoto souboru od jiných uživatelů... Několik jsem jich vyzkoušel a jeden z nich prostě fungoval... Nefunguje stoprocentně, protože oi každém spuštění systému musím trochu zahejbat s hlasitostí, aby se mi spustil i levý přední reproduktor. Nicméně to už je drobnost, která se dá nastavit i automaticky...

Zde je výpis z mého .asoundrc:
Kód: [Vybrat]
pcm.dmixs51 {
    type dmix
    ipc_key 1024
    slave {
        pcm "hw:0,0"
#slave.pcm "duplicate"
    #slave.channels 6
        rate 48000
        channels 6
        period_time 0
        period_size 1024
        buffer_time 0
        buffer_size 4096
}

}

pcm.!default {
    type plug
    slave.pcm "dmixs51"
    slave.channels 6
    route_policy duplicate
}

pcm.ch51dup {
    type route
    slave.pcm surround51
    slave.channels 6
    ttable.0.0 1
    ttable.1.1 1
    ttable.0.2 1
    ttable.1.3 1
    ttable.0.4 0.5
    ttable.1.4 0.5
    ttable.0.5 0.5
    ttable.1.5 0.5
    route_policy duplicate
}

Ovšem tento konfigurák rozchodí 5.1 výstupy, leč nikoliv výstup pro sluchátka...

Pokud vám tento nebude fungovat, doporučuju se mrknout po ostatních...

Dále doporučuji kouknout sem: http://wiki.ubuntu.cz/Prostorov%C3%BD_zvuk?highlight=%28zvuk%29

Hlavně je dobré si odtud stáhnout soubor chan-id.waw, kterej vám postupně pouští výstup do jednotlivých repráků. Dá se tak nejlépe zjstit co funguje a co ne...

Další oříšek je pak i nastavení jednotlivejch aplikací (Totem, Mplayer, Kaffeine, cokoliv...) kde zas můžeš zvukový výstup rozdrbat, ale to už je jen třešnička na dortu...

Důležité je pak také zjistit, zda-li máte jednotlivé kanály zesíleny. Nejlépe přes aplet pro úpravu hlasitosti...

Snad to pomůže, je to výborná zvuková karta...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.