Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Prehrievanie notebooku Toshiba  (Přečteno 3422 krát)

tom3f

• Host
Prehrievanie notebooku Toshiba
« kdy: 02 Listopadu 2007, 13:34:10 »
Jeden známi si kupil toshiba notebook. Windows Vista mu tam ide vpohode a chcel skusit ubuntu 7.10
Instalacia prebehla ok a aj rozpoznanie hardveru. Ide mu aj compiz ale asi po pol odinke mu zacne notebook mrznut lebo sa prehreje vobec sa mu nespustia ventilatory na chladenie ale vo windowse ide vsetko OK neviete cim to moze byt?

sysel2

• Návštěvník
Re: Prehrievanie notebooku Toshiba
« Odpověď #1 kdy: 02 Listopadu 2007, 14:20:27 »
delali to i nektera starsi HP- dokud jim nenainstaůujes ovladac na vetracek tak se netočí! u novych hp je to tak ze dokud nejsou ovladace tak fan jede naplno. muj nazor je ten ze na 95% je to ovladacema

Tominn

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 02 Listopadu 2007, 22:43:41 »
Nevim o tom, ze by Toshiby mely problem s Linuxem. Zkousel to i na jine distribuci? Vite jaky to je typ?
Kdyz pivo, tak plzensky, kdyz OS, tak tucnacky,
kdyz zenu, tak nahou, kdyz browser, tak Yahoo.

gargy2002

• Host
« Odpověď #3 kdy: 03 Listopadu 2007, 02:27:08 »
No, tak jak mu jde Vista v pohode, je stastny clovek. ;D
Updatoval jsem driver na VGA(v podpise) a v 3D gaming score, coz je znamka funkcnosti jsem klesnul z 2,6 na 2,5 bodu. Diky teto srande nejsem schopnej nainstalovat ani hru, protoze me system k instalaci diky slabe 3D akceleraci, nebo co je za problem nepusti. Dale se mi seka utilita na flash karty, ctecka karet, takze jsem ji musel vypnout. Ubuntu naproti tomu funguje zatim bez vetsich problemu, v soucasnosti zacinam resit vypadky internetu, Deluge mi stahuje a docela rychle, ale www stranky(ping taky ne) nefunguji a to ani na jinem laptopu na nasi male domaci siti. Pomuze az restart routeru. FW nemam, ale je mozne ze je spatne nastavene Deluge, nebo tak neco.
Co se tyce ventilatoru, tak me osobne funguje asi bezproblemove, protoze zadnou solo utilitu na chlazeni nepotrebuju, protoze vim, ze v repozitarich je neco na tenhle problem. Na Ubuntu to bezi bez problemu, zkousel jsem PCLOS, ale audio a wifi nejede po instalaci, takze bych ty slavne reserze, ze je to lepsi nez Ubuntu nebral vazne. Taky compiz, nebo beryl nepouzivam, je to k nicemu(pro me, potrebuju internet a stabilni system)... ;)

tom3f

• Host
« Odpověď #4 kdy: 03 Listopadu 2007, 11:15:05 »
No inu distribuciu tam este neskusal tak neviem. Opytam sa ho na presny typ toho noteooku a potom skusim pohladat nejake tie drivre.

tom3f

• Host
« Odpověď #5 kdy: 03 Listopadu 2007, 12:54:33 »
Uz som sa pytal na ten model. Je to tento notebook: TOSHIBU Sattelite A200-1M4    ale na stranke vyrobcu som ziaden driver na linux nenasiel. Poradte prosim.

gargy2002

• Host
« Odpověď #6 kdy: 03 Listopadu 2007, 15:55:09 »
Uz som sa pytal na ten model. Je to tento notebook: TOSHIBU Sattelite A200-1M4    ale na stranke vyrobcu som ziaden driver na linux nenasiel. Poradte prosim.
Na to prehrivani by asi stacilo v Synaptiku nainstalit utilitu cpufrequtils, melo by to pomoct, pokud se mu prehriva CPU..

tom3f

• Host
« Odpověď #7 kdy: 04 Listopadu 2007, 13:15:03 »
No by ale asi len spomalilo cpu ale jemu sa vobec nepusta vetrák. Ale skusim aspon to snad to ciastocne pomoze. Zatial dakujem za rady ak by vas cosi este napadlo tak prosim napiste.

gargy2002

• Host
« Odpověď #8 kdy: 04 Listopadu 2007, 19:02:29 »
No by ale asi len spomalilo cpu ale jemu sa vobec nepusta vetrák. Ale skusim aspon to snad to ciastocne pomoze. Zatial dakujem za rady ak by vas cosi este napadlo tak prosim napiste.
To nevim, nekdo tady psal, ze se mu zahrival procak a ze to musel nainstalovat. Ja zatim problem nevidim a nainstalovane to nemam...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.