Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: PC - Linux - zavislost?  (Přečteno 2729 krát)

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
PC - Linux - zavislost?
« kdy: 09 Listopadu 2007, 08:39:26 »
V poslednom case ma stale nastojcivejsie napada par otazok.

1. netravim u PC prilis vela casu?
2. neunika mi vdaka tomu vela veci?
3. aky bude vysledny efekt (osoh) toho neustaleho vylepsovania, skusania a zdokonalovania sa...?
4. neni Linux dalsia zavislost?
5. budem schopny si raz povedat DOST a prestat sa v tom hrabat?
6. neublizujem svojim "konickom" spuste ludi okolo mna, pretoze na nich jednoducho nemam cas?
7. je potrebne si vytvorit harmonogram, kolko casu denne mozem stravit pri PC?

Budem rad, ked sa k tomu vyjadrite, napisete ako to sami citite a zvladate...Aby sme si jednoducho na tieto otazky vymenili nazory. Je jasne, ze ten poriadok si musi urobit kazdy sam, ale aj tak budu vase nazory urcite zaujimave a prinosne.
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Pavel Půlpán

Re: PC - Linux - zavislost?
« Odpověď #1 kdy: 09 Listopadu 2007, 08:43:16 »
Zajimava uvaha. U me to pada, protoze po instalaci a konfiguraci sysemu, ktere mam za par hodin, me uz nezajima co mi bezi na desktopu za system, nybrz proc ty webovky, ktery zrovna delam nefungujou kloudne v MSIE. ;D Pocitace uz davno nemam na hrani... :)

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #2 kdy: 09 Listopadu 2007, 08:47:10 »
Zajimava uvaha. U me to pada, protoze po instalaci a konfiguraci sysemu, ktere mam za par hodin, me uz nezajima co mi bezi na desktopu za system, nybrz proc ty webovky, ktery zrovna delam nefungujou kloudne v MSIE. ;D Pocitace uz davno nemam na hrani... :)

no aj mne to uz zacina prinasat trosku peniazky, ale aj tak...

Pavel Půlpán

« Odpověď #3 kdy: 09 Listopadu 2007, 09:02:09 »
Je to vsechno o inividualite cloveka. ;) Jeste k tomu bodu 3... pokud se snazis objevovat stale nove principy, pri konfiguraci prolejzas navody, tak urco sam sebe zdokonalujes. :) At se to nekterym libi nebo ne, znalost Linuxu a schopnost ho vyuzivat je dnes ohromna vyhoda. Kdyz clovek schani flek nekde ve firme zabyvajici se IT, prvni na co se ho zeptaji je zvladas Linux? :) Samozrejme nic neni stoprocentni a existuji firmy vyhradne s promicrosofti sferou pusobnosti. Na druhou stranu mi udelalo radost, ze kdyz jsem pracoval v jedne nejmenovane firmicce, ktera je certifikovanym obchodnim partnerem MS, tak ani tam neopovrhovali Linuxem a hojne ho vyuzivali, kde se dalo. ;D

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #4 kdy: 09 Listopadu 2007, 15:57:26 »
Tak to je vsetko pravda, ale ja som tu debatu mieril skorej smerom: Nedavate pocitacu viac casu, ako je zdrave? Tak nejak by sa to dalo zhrnut. Zatial sa k tomu vsak nikto okrem teba nevyjadril...Diwoczak je rychly a vsade prvy :D

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #5 kdy: 09 Listopadu 2007, 16:11:42 »
Když jsem v Linuxu dospěl k tomu, že jsem už mu trochu slušně rozumněl, tak jsem opravdu trávil hodně času hraním si a nastavováním... Teď už ani tak ne - mám odladěný systém a nehrabu se v něm (není moc čas...).
Ale stejně mám kvůli Linuxu málo času - občas vysedávám tady na fóru celé hodiny (poslední dobou jen o víkendech - kvůli škole), dělám na věcech ohledně sdružení, píšu různé věci pro Linux+...

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
« Odpověď #6 kdy: 09 Listopadu 2007, 16:38:45 »
1. netravim u PC prilis vela casu?
Taky se mi to poslední dobou zdá nějak moc a všici mi to i říkají. Snažím se s tím něco udělat, ale moc to nejde...
2. neunika mi vdaka tomu vela veci?
Jaký je v tomhle ohledu rozdíl, jestli strávíte odpoledne u PC, lepením modelů letadel nebo hraním fotbalu? Pokud je to váš koníček, je potřeba tomu věnovat trochu času. Ale všeho moc škodí... Je potřeba přiměřeně...
3. aky bude vysledny efekt (osoh) toho neustaleho vylepsovania, skusania a zdokonalovania sa...?
Výslední efekt zlepšování je u mě většinou takový, že zjistím, že mám ještě co zlepšovat  :)
4. neni Linux dalsia zavislost?
Je, aspoň pro mě ;D No a teď vážně. Myslím si, že spousta lidí tráví nad zkoumáním Linuxu daleko více času než zkoumáním Windows, protože na Windows prostě toho není tolik co studovat.
5. budem schopny si raz povedat DOST a prestat sa v tom hrabat?
Já asi nikdy ::)
6. neublizujem svojim "konickom" spuste ludi okolo mna, pretoze na nich jednoducho nemam cas?
Myslím, že každý má nějaký svůj koníček, nad kterým tráví hodně času.
7. je potrebne si vytvorit harmonogram, kolko casu denne mozem stravit pri PC?
To už je podle mě trochu přehnané. Osobně nemám rád, když se něco předem plánuje, protože to stejně skoro nikdy podle plánu nevyjde...

Myslím, že je potřeba říct si, jestli to člověku někdy k něčemu bude. Já bych například chtěl mít zaměstnání, kde budu dělat něco okolo PC a Linuxu, takže si myslím, že takové to zkoumání mi může být užitečné...

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #7 kdy: 09 Listopadu 2007, 16:49:07 »
Mna stve, ze som napriklad premeskal dobu, ked v lese rastli pravaky...Taktiez som deckam slubil, ze pojdeme na ryby...Ked to mam rozvrtane, tak sa od toho proste nemozem odtrhnut a vy... sa na to. No a ked to mam uz konecne vyladene, tak ma furt zaujima to, ono...a zase to rozhasim! Niekedy mi to pripada az trochu nezmyselne :) presne jak to mal Piskot v slogane: "uz to funguje,...teda nez se to rozhodnu znovu poladit..."

Pavelp

• Host
« Odpověď #8 kdy: 09 Listopadu 2007, 17:43:28 »
Snazim se vyrovnavat jednostrannou praci / mam sedave zamestnani / praci na zahradce, pomaham trebas na stavbe. Pri tech cinnostech absolutne nemyslim na pracovni problemy, pocitace, programy. Vypinam.
Ze zavislosi netreba mit obavu, pokud dokazete pecovat o rodinu a uspokojovat bezne cinnosti. Mela by ta prace na pocitaci mit nejaky cil, nemel by byt cilem jen sam operacni system (pokud nehackujete jadro). Ale obcas musi clovek taky delat neco neracionalniho, neuzitecneho. Jen to nesmi byt furt.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.