Dobrý den,
před pár dny jsem manželce na notebook nainstaloval Ubuntu 7.10. Instalace proběhla bez problémů. Manželka si vše nastavila k obrazu svému, nainstalovaly se aktualizace. Chtěla se podívat na film. Byly jí nabídnuty kodeky ke stažení. Kodeky jsme nainstalovali, film šel krásně přehrát, fungovaly i MP3. Notebook večer vypnula.
Ráno po zapnutí vše naběhlo jak mělo ale nešlo přehrát naprosto nic. Totem se při pokusu o přehrání filmu zasekl, při pokusu přehrát MP3 taky zamrzl. Podobně je na tom i hra Fishfillets. Den předtím krásně jela ale teď nic. Objeví se jen okno a místo hry jen černo. Hra nejde ani ukončit přes správce procesů, jen natvrdo zabít proces pomůže.
S Linuxem už mám nějaké zkušenosti ale s takovým chováním jsem se ještě nesetkal. Ten stroj je nějaký notebook Acer, typ teď z hlavy nevím. Procesor Celeron, 512 MB RAM, grafická karta i915 intel. Compiz není spuštěný. Díval jsem se do messages, dmesg, syslog a pod. ale nikde nic. Zkoušel jsem kodeky odinstalovat, nainstalovat znovu, zkoušel jsem mplayer a nic. Pořád se přehrávače zaseknou při pokusu přehrát MP3 nebo nějaký film.
Nevíte, prosím, co s tím.
Děkuji.
Petr