Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nejde přehát MP3/AVI a pod.  (Přečteno 2262 krát)

PetrHL

• Návštěvník
    • Homepage
Nejde přehát MP3/AVI a pod.
« kdy: 21 Listopadu 2007, 09:41:11 »
Dobrý den,

před pár dny jsem manželce na notebook nainstaloval Ubuntu 7.10. Instalace proběhla bez problémů. Manželka si vše nastavila k obrazu svému, nainstalovaly se aktualizace. Chtěla se podívat na film. Byly jí nabídnuty kodeky ke stažení. Kodeky jsme nainstalovali, film šel krásně přehrát, fungovaly i MP3. Notebook večer vypnula.
Ráno po zapnutí vše naběhlo jak mělo ale nešlo přehrát naprosto nic. Totem se při pokusu o přehrání filmu zasekl, při pokusu přehrát MP3 taky zamrzl. Podobně je na tom i hra Fishfillets. Den předtím krásně jela ale teď nic. Objeví se jen okno a místo hry jen černo. Hra nejde ani ukončit přes správce procesů, jen natvrdo zabít proces pomůže.
S Linuxem už mám nějaké zkušenosti ale s takovým chováním jsem se ještě nesetkal. Ten stroj je nějaký notebook Acer, typ teď z hlavy nevím. Procesor Celeron, 512 MB RAM, grafická karta i915 intel. Compiz není spuštěný. Díval jsem se do messages, dmesg, syslog a pod. ale nikde nic. Zkoušel jsem kodeky odinstalovat, nainstalovat znovu, zkoušel jsem mplayer a nic. Pořád se přehrávače zaseknou při pokusu přehrát MP3 nebo nějaký film.
Nevíte, prosím, co s tím.

Děkuji.

Petr

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Re: Nejde přehát MP3/AVI a pod.
« Odpověď #1 kdy: 21 Listopadu 2007, 13:06:16 »
Dělá to i pod jiným uživatelem? Zkoušel jste to spouštět z konzole a podívat se na výpis?

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Beduin

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 21 Listopadu 2007, 13:36:12 »
Zkuste znovu nainstalovat ovladač grafické karty. Myslím, že ta tam trochu zlobí (aspoň podle vašeho popisu).

PetrHL

• Návštěvník
    • Homepage
« Odpověď #3 kdy: 21 Listopadu 2007, 15:23:56 »
Zkusil jsem použít jiné ovladače pro graf. kartu. Původně tam byla vesa, změnil jsem to na i915. Jediná změna byla v tom, že se sám od sebe začal používat compiz. Vypnutí bohužel nepomohlo.
Totem i mplayer jsem zkusil spustit z konzole ale bohužel tam nic nevypsaly.

Petr

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 21 Listopadu 2007, 17:10:20 »
Maximálně mě napadá změnit ovladač pro přehrávání v Totemu na XV. Nevím, jaký tam máte teď. Je to někde v "možnostech".

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

PetrHL

• Návštěvník
    • Homepage
« Odpověď #5 kdy: 23 Listopadu 2007, 09:22:38 »
Bohužel to taky nepomohlo. Vyřešil jsem to nainstalováním verze 7.04.
Dneska mi na notebooku přestala fungovat šipka doprava. Jediná změna byl včerejší upgrade. Mám stále ještě verzi 7.04. Už mi dochází trpělivost. Asi je čas najít jinou distribuci.
Ve Win fungují klávesy jak mají. :-(

Petr

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.