Zdravím přátele!
Mám jeden problém, který mě docela štve. Dost často se mi stává, že mi z panelů v Gnome mizí ikony nebo se přeskupují. Zkrátka mám v jednom panelu třeba ikony na spuštění Opery, OOo atd. a čas od času nějaká ta ikona zmizí a místo ní je tam uvolněné místo (mezera mezi dvěma sousedními ikonami). Pak stačí ikony z menu přetáhnout na panel a ikona se znovu zobrazí a tu novou právě přetaženou smazat. Anebo se neobjeví a pak je nutné tu novou přetáhnout na původní místo.
Druhý problém spočívá v prohazování pořadí mezi ikonami typu Zvuk, Napájení, System monitoring, Koš, Plocha, Vypnutí systému atd. Tam se mi ikony často od sebe libovolně prohazují, tedy mění své pořadí na panelu. Někdy se prohodí dvě sousední, jindy se přehází kompletně. Problém je v Ubuntu 7.04, tentýž problém se vyskytuje i v Ubuntu 7.10. Všechny ikony jsou do panelu uzamčené, tzn. bez odemčení se s ikonou nedá hýbat.
Docela mě to štve, nebaví mě to pořád každou chvíli přerovnávat, zvlášť když se musí každá ikona odemknout, posunout na správné místo a zase zamknout. Nevíte někdo co s tím? Dělá vám to taky?
Díky za odpovědi.