Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Mizející nebo přeskupující se ikony v GNOME  (Přečteno 4038 krát)

Qar

• Návštěvník
Mizející nebo přeskupující se ikony v GNOME
« kdy: 09 Října 2007, 11:19:48 »
Zdravím přátele!
Mám jeden problém, který mě docela štve. Dost často se mi stává, že mi z panelů v Gnome mizí ikony nebo se přeskupují. Zkrátka mám v jednom panelu třeba ikony na spuštění Opery, OOo atd. a čas od času nějaká ta ikona zmizí a místo ní je tam uvolněné místo (mezera mezi dvěma sousedními ikonami). Pak stačí ikony z menu přetáhnout na panel a ikona se znovu zobrazí a tu novou právě přetaženou smazat. Anebo se neobjeví a pak je nutné tu novou přetáhnout na původní místo.

Druhý problém spočívá v prohazování pořadí mezi ikonami typu Zvuk, Napájení, System monitoring, Koš, Plocha, Vypnutí systému atd. Tam se mi ikony často od sebe libovolně prohazují, tedy mění své pořadí na panelu. Někdy se prohodí dvě sousední, jindy se přehází kompletně. Problém je v Ubuntu 7.04, tentýž problém se vyskytuje i v Ubuntu 7.10. Všechny ikony jsou do panelu uzamčené, tzn. bez odemčení se s ikonou nedá hýbat.

Docela mě to štve, nebaví mě to pořád každou chvíli přerovnávat, zvlášť když se musí každá ikona odemknout, posunout na správné místo a zase zamknout. Nevíte někdo co s tím? Dělá vám to taky?

Díky za odpovědi.
« Poslední změna: 06 Prosince 2007, 12:05:41 od Anna Taliánová »

kerberosk

• Návštěvník
  • Život je otázkou priorit.
    • YAK studio : překlady němčina - čeština, grafika, PC kurzy
Re: Mizející nebo přeskupující se ikony v GNOME
« Odpověď #1 kdy: 09 Října 2007, 12:45:52 »
měl jsem podobný problém ... ale před pár dny se tu objevilo podobné téma ... najdi si: system - volby - sezeni - panel vlastnosti sezeni, zaškrtni "automaticky ukládat změny sezení", a popř. uložit vlastnosti sezení ... od té doby jsem žádnou havárii neměl  :)
« Poslední změna: 05 Prosince 2007, 23:47:36 od Anna Taliánová »
nb acer aspire 5103NWLMi, amd Turion 64 x2 (1.6 GHz, 1MB L2 cache), ati radeon X1300
openSUSE 11.3 Gnome
http://yakstudio.blogspot.com => překlady němčina - čeština, grafika, PC kurzy http://jendanet.blogspot.com => osobní blog

Qar

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 09 Října 2007, 19:18:49 »
Aha, já jsem to tu hledal, ale nic jsem nemohl najít. Ukládání sezení určitě vyzkouším a dám vědět, jak to dopadlo. Díky.

Hypnos

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 05 Prosince 2007, 23:22:04 »
Mam stejny problem, tyka se to oznamovaci oblasti. Vytvoril jsem kvuli tomu i znova novy panel a nepomohlo to. Ukladal jsem i nastaveni, a vzdy po odhlaseni ci restartu se to vrati z 5. Porad se to vraci.

Nejake napady? Fakt nevim co s tim.

Diky .

anicka

• Host
« Odpověď #4 kdy: 05 Prosince 2007, 23:54:57 »
Ikony se mi po upgrade Ubuntu 7.04 na Ubuntu 7.10 na hlavním panelu také různě přemisťovaly, ale max. po 1,5 dni toho samy zanechaly :-) ... Občas v Gutsy Gibbon zablbne jedna ikonka (konkrétně "Sledování změny frekvence procesoru") že se nezobrazí správně (bílý obdélníček místo ní), tak ji musím odstranit z panelu a znova přidat na panel. Jinak OK ...
« Poslední změna: 06 Prosince 2007, 12:07:36 od Anna Taliánová »

Hypnos

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 06 Prosince 2007, 09:38:01 »
nj ale me nejak nechce, uz to dela tak tyden. Vi nekdo co s tim? Je to docela trapny, ze to takhle blbne. Znicehonic.

THX

by Hypnos
« Poslední změna: 06 Prosince 2007, 12:14:58 od Anna Taliánová »

anicka

• Host
« Odpověď #6 kdy: 06 Prosince 2007, 12:14:08 »
nj ale me nejak nechce, uz to dela tak tyden. Vi nekdo co s tim? Je to docela trapny, ze to takhle blbne. Znicehonic.

THX

by Hypnos

Zkus se na fóru podívat sem kde jsem řešila podobný problém (viz výše), možná by Ti mohla pomoci rada od Želvy? :-)

luisah

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 06 Prosince 2007, 12:24:29 »
Buďto bych vyzkoušel to co psal Želva, ale ještě bych zkontroloval zda máte všechny ikony zamknuté. Jednou se mě stalo, že jsem zapomněl jednu z ikon zamknout a furt mě někam přeskakovala. Poté by to chtělo zkusit uložit nastavení jak psal Kerberosk. (zkusil bych jen uložit - ne ukládat stále) - mohlo by pomoci, pokud ne, tak by vyzkoušel ještě zaškrtnout stále ukládat a popř. vyzkoušet to co psal Želva. Nic jiného mě nenapadá.
« Poslední změna: 06 Prosince 2007, 12:32:53 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.