Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: pořadí skladeb v mp3 přehrávači  (Přečteno 6785 krát)

mbiba

• Návštěvník
pořadí skladeb v mp3 přehrávači
« kdy: 03 Ledna 2008, 19:18:10 »
Zdravím,

když si kopíruji přes USB skladby do přehrávače, tak se potom přehrávají v obráceném pořadí anebo v pořadí jiném než od začátku do konce. Čím je  prosím způsobeno a jak se toho dá zbavit? hraje to korektně jen pokud se soubory třídí podle id3 ale ne u všech zařízeních si mohu vybrat.

Je to docela nepříjemná věc a v jiném os (Mandriva, Windows) jsem se s tímto nesetkal. Když zobrazuji složky s hudbou v nautilu tak to s pořadím občas taky docela hapruje, ale tuším, že se to přehraje korektně a možná to nesouvisí.

Děkuji moc za Vaše postřehy

Miloš Bíba

Ubuntu 7.10gg

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
Re: pořadí skladeb v mp3 přehrávači
« Odpověď #1 kdy: 03 Ledna 2008, 20:49:04 »
Rozumím správně, že normálně se přehrávají podle času přidání? Linux totiž na rozdíl od Windows nekopíruje soubory podle abecedy, takže pak jsou na některých přehrávačích seřazeny úplně jinak. Zkuste to, co je popsáno na téhle stránce:
http://wiki.ubuntu.cz/Stormblue_A9%2B

mbiba

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 04 Ledna 2008, 09:42:21 »
Ano to je určitě ten problém, že windows kopírujou podle abecedy.

Mohl bych prosím ještě poprosit o vysvětlení těchto dvou příkazů. Nechápu hlavně jestli toto nastaví natrvalo pořadé kopírování souborů nebo to budu muset udělat po každém kopírování čili řešit to nějakou dávkou.

find * -type d | sort | while read s; do mkdir -vp "/media/Stormblue/COPIED/$s"; done;
find * -type f | sort | while read s; do cp -v "$s" "/media/Stormblue/COPIED/$s"; done;

Jako cestu do uvozovek mám napsat cestu přímo k tomu adresáři kam kopíruju mp3 (asi /media/motorola/audio ) a za něj ten dolar s písmenem S nebo jen cestu k tomu prehravaci /media/motorola

Omlouvám se nesedím ted pred linuxem (mam ho jen doma) a nemůžu tudíž použát man abych se podíval a vůbec prostě se omlouvám, že nechápu princip toho co to dělá.

Děkuji moc za ochotu

Miloš Bíba

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
« Odpověď #3 kdy: 04 Ledna 2008, 14:29:50 »
Jak ho donutit, aby kopíroval podle abecedy vždy, na to jsem nepřišel. Je ale možné, že třeba KDE podle abecedy kopíruje, to opravdu nevím...
Takže to asi budete muset řešit takto:

Přejít do složky s hudbou, kterou chcete kopírovat do přehrávače (zkopíruje se vše v tom adresáři):
Kód: [Vybrat]
cd ~/HudbaVytvořit složky:
find * -type d | sort | while read s; do mkdir -vp "/media/motorola/audio/$s"; done;Zkopírovat soubory:
find * -type f | sort | while read s; do cp -v "$s" "/media/motorola/audio/$s"; done;

wlado

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 04 Ledna 2008, 15:24:16 »
Mám iRiver T-30 a tento problém jsem měl taky, v KDE prostředí jsem to kopiroval pomocí Amaroku - ten to tam nahází jak jdou skladby za sebou, v gnome jsem přišel na jinou věc. Přes nautilus kopíruji tak, že vytvořím adresář nějakého alba v iriveru v jednom okně a dané mp3, ogg, aj. nechám setřídit v druhém okně od Z do A (prostě opačně), označím je do bloku, přetáhnu-kopiruju do alba a je to. Tak to mi to funguje. Když přetáhnu komplet adresář, tak je to rozházené, když to je podle abecedy od A do Z, tak to mam v přehrávači opačně. Dřív jsem to řešil v gnome-commanderu tak, že jsem vytvořil album v iriveru a tam jsem  kopiroval pisničku jednu po druhe.
Kubuntu 10.04 (KDE 4.4.3)
Zkuste GO, nejstarší dokonalou deskovou hru na světě...  třeba na http://www.gokgs.com/
vše o go zde http://www.goweb.cz/

mbiba

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 04 Ledna 2008, 22:25:58 »
Tak bohuzel telefon Motorola W490 se nedá "ochcat" ani těmi příkazy pro StormBlue, ani Amarokem a ani šachováním s obráceným pořadím v nautilu, ach jo :-( Děkuju

mbiba

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 06 Ledna 2008, 19:57:03 »
omlouvám se, tak to nemá s ubuntu co dělat, teď jsem zjistil, že mi to dělá ať kopíruju odkudkoliv, bude top asi věc té motoroly, předtím když jsem to zkoušel z windows, tak se to seřadilo náhodou ale u ostatních alb to dělá jak chce :-( změníém tedy fórum za motorolácké, ale děkuji za pomoc, už vím, jak kopírovat podle abecedy :-)

Miloš Bíba

xbrov01

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 15 Ledna 2008, 17:39:56 »
Mne pomohlo:

rsync -rtv --delay-updates ODKUD KAM
bude to zrejme souviset s cache pro zapis na USB disk...

kalfar

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 16 Ledna 2008, 13:43:59 »
Já si teď kopíroval data na Irivera přes GNOME commander a ve vlaku jsem zjistil že jsou  popořadě podle čísel  :) Stojí to za to ho vyzkoušet. Akorát by mě zajímalo jestli umí něco jako zařazení do fronty jako TC, abych si tam jen naflákal složky na zkopírování a nechal jsem to běžet. Neví někdo??
Ubuntu jsem nainstaloval v úterý,ve středu jsem si přečetl tyhle stránky,čtvrtek byl dnem doinstalací programů a dnes jsmem se utvrdil,že tu Vistu jsem kupoval draze a zbytečně. >:(

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.