Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak spustit pod Wine účto Ekonom-system?  (Přečteno 4929 krát)

janz

• Návštěvník
Jak spustit pod Wine účto Ekonom-system?
« kdy: 15 Ledna 2008, 11:50:54 »
Nemám s Wine žádné zkušenosti. Můžete mi pomoc jak začít? Mám instalační CD a to je vše. Firma mlčí. Asi prodává účto jen těm kdo mají WinXP :_ (

janz

• Návštěvník
Re: Jak spustit pod Wine účto Ekonom-system?
« Odpověď #1 kdy: 15 Ledna 2008, 13:30:54 »
Jedná se o programem EKONOM - účetní a evidenční systém  (wwww.mojewww.cz) a ne Účto :- )

jb

• Host

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #3 kdy: 15 Ledna 2008, 13:45:09 »
Normálně najděte instalaci (setup.exe) a spusťte ve Wine (pravá myš)....
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

jb

• Host
« Odpověď #4 kdy: 15 Ledna 2008, 13:52:20 »
Vyzkoušel jsem to, neboť mě to zajímá. Instalace proběhne totiž normálně,ale výsledek je samá chyba po spuštění programu. (Hromada hlášek) Program je ve FoxPro.
« Poslední změna: 15 Ledna 2008, 13:53:53 od baronek »

qUAKER

• Host
« Odpověď #5 kdy: 15 Ledna 2008, 14:03:15 »
pošli ten výpis při spouštění. možná jen chybí knihovna.

Pavelp

• Host
« Odpověď #6 kdy: 15 Ledna 2008, 20:31:24 »
FoxPro vam na tom nepojede.

jb

• Host
« Odpověď #7 kdy: 16 Ledna 2008, 19:14:41 »
Systém databáze programu vytvořeném ve foxpro totiž používáme v práci ve widlích asi od roku 2003, nic lepšího na trhu nebylo, kdy jsou narůstající problémy v souvislosti s aktualizací widel, každodenní střídání uživatelů na strojích a vyžadování nových potřebných knihovem od výrobce, které se pak instalují různě do adresářů a to nejen do systému, ale vytváří své vlastní složky s ovladači přímo na kořenu. Protože větší část firmy jede ve widlích, krom servrů a kamarád je webmaster jinde, kde mají vše v debianu (závidím mu lidi ochotné přejít od exe a ikony diskety), hledám a to nechci nikoho urazit, odolný systém, neboť widle ani po všech restrikcích nejsou v žádném případě stabilní. Ubuntu je svou politikou pro začátečníky velmi dobrý. (liveCD, asistovaná instalace ...), což mají i jiné distribuce, ale nemají tak přátelskou komunitu, hlavně pro začátečníky, za což jsem osobně vděčen. Tolik jen ve zkratce. Řešit to nebudu, chtěl jsem to jen vyzkoušet, jistě jsou jiné kvalitnější programy (starý dos mě zatím nezklamal), nezakládal jsem vlákno.     

marshall1727

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 17 Ledna 2008, 14:42:52 »
tak sem zkus tu spoustu hlášek ukázat. třeba nás něco napadne. mě se money taky podařilo rozjet
--
koupil jsem si nový server a ladím ho. proto to zde spamuju. (2xXeon5110; IntelServerBoard S5000PSL; 2x2x1GbECC;4xRaptor150G)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #9 kdy: 17 Ledna 2008, 14:58:44 »
Money 2000 SE mi jede ve wine bez problémů, jen se mi nepodařilo nainstalovat HW klíč v LPT portu.
Money S3 jede (i se softwarovým klíčem) bez problémů (jen se zobrazují ceny ve tvaru 10:000,00 Kč místo 10 000,00 Kč)
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

marshall1727

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 17 Ledna 2008, 15:32:03 »
Money 2000 SE mi jede ve wine bez problémů, jen se mi nepodařilo nainstalovat HW klíč v LPT portu.
Money S3 jede (i se softwarovým klíčem) bez problémů (jen se zobrazují ceny ve tvaru 10:000,00 Kč místo 10 000,00 Kč)

když tak to prosím doplň semka http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=15464.0
díky
--
koupil jsem si nový server a ladím ho. proto to zde spamuju. (2xXeon5110; IntelServerBoard S5000PSL; 2x2x1GbECC;4xRaptor150G)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.