Systém databáze programu vytvořeném ve foxpro totiž používáme v práci ve widlích asi od roku 2003, nic lepšího na trhu nebylo, kdy jsou narůstající problémy v souvislosti s aktualizací widel, každodenní střídání uživatelů na strojích a vyžadování nových potřebných knihovem od výrobce, které se pak instalují různě do adresářů a to nejen do systému, ale vytváří své vlastní složky s ovladači přímo na kořenu. Protože větší část firmy jede ve widlích, krom servrů a kamarád je webmaster jinde, kde mají vše v debianu (závidím mu lidi ochotné přejít od exe a ikony diskety), hledám a to nechci nikoho urazit, odolný systém, neboť widle ani po všech restrikcích nejsou v žádném případě stabilní. Ubuntu je svou politikou pro začátečníky velmi dobrý. (liveCD, asistovaná instalace ...), což mají i jiné distribuce, ale nemají tak přátelskou komunitu, hlavně pro začátečníky, za což jsem osobně vděčen. Tolik jen ve zkratce. Řešit to nebudu, chtěl jsem to jen vyzkoušet, jistě jsou jiné kvalitnější programy (starý dos mě zatím nezklamal), nezakládal jsem vlákno.