Zdravim ;-)
Mozno by som mal riesenie na dany problem. Ja som mal podla vsetkeho rovnaky.. Notebook HP Pavilion dv6303eu.. Wi-fi karta od Broadcomu.. Samozrejme, ze som to riesil cez ndiswrapper.. Ubuntu som mal nainstalovane jeden den a vecer, ked som zacal stahovat cez ftp spolu s Azureom mi pocitac zamrzol a ostala mi blikat CapsLock ledka..
V jednom je pravda, ze CapsLock blika ked nastane kernel "Oops".. Co sa da vtedy robit? Vacsinou nic.. Po dalsom nabootovani si ale mozme nalistovat kern.log, ktory je umiestneny vo /var/log a najst tam retazec "Oops".. To vacsinou pomoze pri hladani odpovede na googli.
less /var/log/kern.logPre vyhladanie retazca v "less" pouzivame lomitko, takze "/Oops"..
Teraz sa vratim k problemu.. Ak som vyhladal moju error message na googli, zistil som, ze pravdepodobne je chyba v module jadra. Prave v [ndiswrapperi. Riesenim je
instalacia najnovsej verzie ndiswrappera (mne funguje 1.51). (Nasledujuce riadky su podrobny navod ako to spravit pre zaciatocnikov:)
Tu sa da stiahnut ->
http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=93482. Ja som si stiahol v1.51.
Budes potrebovat aj windowsacky driver na svoju kartu, ale to predpokladam, ze mas..
Postup (robim to s odstupom 2 dni, takze niesom si isty spravnym poradim krokov):
1. odstanit modul ndiswrapper z jadra:
sudo modprobe -r ndiswrapper
(kontrola - nasledujuci prikaz by nemal mat ziadny vystup)
lsmod | grep ndiswrapper
2. Odinstalovat stary driver. Nazov stareho drivera mozes dostat takto:
ndiswrapper -l
Takze odinstalacia drivera z ndiswrappera (
pouzijem nazov mojho drivera - bcmwl5):
sudo ndiswrapper -r bcmwl5
3. Takze teraz mame odobraty modul, odinstalovany driver, mozme si pripravit instalaciu novej verzie ndiswrappera.. povedzme, ze balik s instalaciou je ulozeny v
/home/user:
tar -xzvf ndiswrapper-1.51.tar. gz
cd ndiswrapper-1.51
odinstalacia stareho ndiswrappera (
robi sa v adresari so zdrojakmi novej instalacie):
sudo make uninstall
..toto mozme opakovat, kym na vystupe nebude ziadne "removed".
Teraz uz len nakompilujeme novy ndiswrapper (niekde na tomto threade najdes info o vsetkom co k tomu potrebujes ->
http://www.linuxos.sk/forum/11207/index.html):
make
sudo make install
Summary: teraz mame jadro bez modulu a nainstalovanu novu verziu ndiswrappera.
4. Dalsi krok je instalacia drivera do modulu pomocou noveho ndiswrappera. Najdeme si adresar, kde mame driver ku karte a spustime:
sudo ndiswrapper -i bcmwl5.inf
Tak a mame pripaveny modul, teraz hu uz len zaviest do jadra:
sudo modprobe ndiswrapper
Kontrola:
user@user-laptop:~$ lsmod | grep ndiswrapper
ndiswrapper 193436 0
usbcore 138632 5 ndiswrapper,uvcvideo,ohci_hcd,ehci_hcd
a este:
user@user-laptop:~$ ndiswrapper -l
bcmwl5 : driver installed
device (14E4:4311) present (alternate driver: bcm43xx)
Snad Ti to pomoze. Mne ano. System uz bezi 2 dni, stahujem torrenty, pouzivam ftp.. Za vcerajsiu noc som spravil 10GB traffic. Kernel zvykol padat, ked som zvysil zataz na wi-fi kartu. Takze predpokladam, ze je to poriesene..