Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 7.10 pri nastaveni wifi zatuhne  (Přečteno 6971 krát)

marci70

• Návštěvník
Ubuntu 7.10 pri nastaveni wifi zatuhne
« kdy: 02 Prosince 2007, 17:48:40 »
zdravim. skusal som nainstalovat Ubuntu 7.10, pricom mam wifi kartu SMC-WPCI-G, dal som to cez nastavenie siete, wireless, zadam nazov siete, key, potvrdim a comp uplne zatuhne. zacnu blikat Caps lock a Scroll Lock kontrolky na klavesnici sucasne a pomoze mi len vypnutie PC vypinacom. Skusal som to aj z Live CD a aj po naistalovani na HDD, je to to iste. Pouzivam MDV 2008 PWP, tam to ide cez ndiswrapper. Chcem skusit aj ine distro. Podotykam ze Linux uzivam cca 4 mesiace, takze ziadne zazraky. Dakujem za rady.

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
Re: Ubuntu 7.10 pri nastaveni wifi zatuhne
« Odpověď #1 kdy: 02 Prosince 2007, 22:02:08 »
Nevím jaký máš počítač, ale problémy s vytuháváním při použití WiFi na jednom starším stroji jsem vyřešil použitím i386 jádra místo generic.
Kubuntu forever :-)

marci70

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 02 Prosince 2007, 22:13:08 »
no MB mam Gigabyte GA-35-S3L, (775), CPU Intel Dual 2,8, 4 x 1Giga RAM DCH, ATI 2600(Gigabyte) a mam 250Giga HDD WD, kde mam len ulozisko a 80Giga WD kde mam na jednej casti Wind oba su SATAII. Na wifi mam uz spominanu kartu.

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
    • MojeID
« Odpověď #3 kdy: 03 Prosince 2007, 23:06:16 »
Hmm, to je dost nový stroj, ale i tak zkus to i386 jádro, třeba to pomůže.

marci70

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 04 Prosince 2007, 07:13:10 »
zdravim, len este rada, ako zmenim to jadro, ked sa mi neda propojit na net, ja totizto ked som na MDV menil jadro tak pomocou netu, ako aj ostatne k nemu.

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
    • MojeID
« Odpověď #5 kdy: 04 Prosince 2007, 18:27:21 »
zdravim, len este rada, ako zmenim to jadro, ked sa mi neda propojit na net, ja totizto ked som na MDV menil jadro tak pomocou netu, ako aj ostatne k nemu.

Mělo by snad být na CD/DVD, takže by to mělo jít normálně přes synaptic, pokud jsi po instalaci nechal instalační médium jako zdroj.

emzo

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 02 Února 2008, 11:46:07 »
Zdravim ;-)

Mozno by som mal riesenie na dany problem. Ja som mal podla vsetkeho rovnaky.. Notebook HP Pavilion dv6303eu.. Wi-fi karta od Broadcomu.. Samozrejme, ze som to riesil cez ndiswrapper.. Ubuntu som mal nainstalovane jeden den a vecer, ked som zacal stahovat cez ftp spolu s Azureom mi pocitac zamrzol a ostala mi blikat CapsLock ledka..

V jednom je pravda, ze CapsLock blika ked nastane kernel "Oops".. Co sa da vtedy robit? Vacsinou nic.. Po dalsom nabootovani si ale mozme nalistovat kern.log, ktory je umiestneny vo /var/log a najst tam retazec "Oops".. To vacsinou pomoze pri hladani odpovede na googli.
Kód: [Vybrat]
less /var/log/kern.logPre vyhladanie retazca v "less" pouzivame lomitko, takze "/Oops"..

Teraz sa vratim k problemu.. Ak som vyhladal moju error message na googli, zistil som, ze pravdepodobne je chyba v module jadra. Prave v [ndiswrapperi. Riesenim je instalacia najnovsej verzie ndiswrappera (mne funguje 1.51). (Nasledujuce riadky su podrobny navod ako to spravit pre zaciatocnikov:)

Tu sa da stiahnut -> http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=93482. Ja som si stiahol v1.51.
Budes potrebovat aj windowsacky driver na svoju kartu, ale to predpokladam, ze mas..

Postup (robim to s odstupom 2 dni, takze niesom si isty spravnym poradim krokov):

1. odstanit modul ndiswrapper z jadra:
sudo modprobe -r ndiswrapper

(kontrola - nasledujuci prikaz by nemal mat ziadny vystup)
lsmod | grep ndiswrapper

2. Odinstalovat stary driver. Nazov stareho drivera mozes dostat takto:
ndiswrapper -l

Takze odinstalacia drivera z ndiswrappera (pouzijem nazov mojho drivera - bcmwl5):
sudo ndiswrapper -r bcmwl5

3. Takze teraz mame odobraty modul, odinstalovany driver, mozme si pripravit instalaciu novej verzie ndiswrappera.. povedzme, ze balik s instalaciou je ulozeny v /home/user:
tar -xzvf ndiswrapper-1.51.tar. gz
cd ndiswrapper-1.51

odinstalacia stareho ndiswrappera (robi sa v adresari so zdrojakmi novej instalacie):
sudo make uninstall

..toto mozme opakovat, kym na vystupe nebude ziadne "removed".

Teraz uz len nakompilujeme novy ndiswrapper (niekde na tomto threade najdes info o vsetkom co k tomu potrebujes -> http://www.linuxos.sk/forum/11207/index.html):
make
sudo make install

Summary: teraz mame jadro bez modulu a nainstalovanu novu verziu ndiswrappera.

4. Dalsi krok je instalacia drivera do modulu pomocou noveho ndiswrappera. Najdeme si adresar, kde mame driver ku karte a spustime:
sudo ndiswrapper -i bcmwl5.inf

Tak a mame pripaveny modul, teraz hu uz len zaviest do jadra:
sudo modprobe ndiswrapper

Kontrola:
user@user-laptop:~$ lsmod | grep ndiswrapper
ndiswrapper           193436  0
usbcore               138632  5 ndiswrapper,uvcvideo,ohci_hcd,ehci_hcd

a este:
user@user-laptop:~$ ndiswrapper -l
bcmwl5 : driver installed
        device (14E4:4311) present (alternate driver: bcm43xx)

Snad Ti to pomoze. Mne ano. System uz bezi 2 dni, stahujem torrenty, pouzivam ftp.. Za vcerajsiu noc som spravil 10GB traffic. Kernel zvykol padat, ked som zvysil zataz na wi-fi kartu. Takze predpokladam, ze je to poriesene..

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.