Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Gmail a IMAP  (Přečteno 3308 krát)

Luban

• Závislák
Gmail a IMAP
« kdy: 12 Února 2008, 09:29:28 »
Používáte někdo IMAP Gmailu?
Zkusil jsem ho v Thunderbirdu i Evolutionu. V Evolutionu jsem nedokázal docílit, aby hlavičky mailu nebyly jako "rozsypaný čaj". Nastavit jsem to nedokázal (pouze přes kódování vlastní text mailu). V Thunderbirdu je to OK.
Zatím mám dojem z IMAPu na gmailu spíše rozpačitý. I přes relativně rychlé připojení (4MB) mi příjde strašně líný. "Koš", i přes doporučované nastavení v pref.js (about:config) funguje nějak podivně. Když to vymažu ze složky/štítku, musím si uvědomit, že mail zůstane ve složce "všechny zprávy". Naopak mi příjde, že když mail smáznu ve "všechny zprávy", zůstane ve složce/štítku.
Třídění dle vláken je taky podivné. Netřídí mě to jako ve webovém rozhraní.
Na IMAP jsem se těšil. Asi jsem si vše dobře neuvědomival specifika gmailu a měl přehnané vidiny.
Chtěl bych své maily vyřizovat a zpracovávat co nejefektivněji (imap, třídění do vláken, štítky, vyhledávání). V Klientovi (Thunderbir, Evolution) mi vyhovuje, že mohu spravovat více účtu, je zde lepší práce s přílohami (i když možnost zobrazit si ODT, PDF, DOC bez instalovaného externího prohlížeče v gmailu dost používám kvůli rychlosti). Celé mi to příjde, že mě to má od TB navést zpět k webovému rozhraní  ;D.
Máte někdo tipy, jak efektivně na mailovou poštu, sem s nimi :).

Luban

• Závislák
Re: Gmail a IMAP
« Odpověď #1 kdy: 12 Února 2008, 17:38:22 »
Imap jsem ale resil kompletnim prechodem na Postfix + Courier ...

Omlouvám se za nevědomost. Jde to nějak i v případě gmailu, nebo jsem vázaný na ten jejich imap?

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #2 kdy: 12 Února 2008, 19:09:37 »
Citace: Luban
Omlouvám se za nevědomost. Jde to nějak i v případě gmailu, nebo jsem vázaný na ten jejich imap?

Obavam sa, ze si odkazany na ten ich. Skusal som volakedy IMAP, ale nebol som s tym spokojny. POP3 je rozhodne lepsi co sa tyka gmailu.

Luban

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 12 Února 2008, 19:17:44 »
IMAP mi umožňuje synchronizovat poštu, do které přistupuji z různých míst (práce, domov).
Jiný způsob než imap, který by to uměl bohužel nemám :o(.
Dnes jsem nainstaloval do Firefoxe Gmail Manager a mohu tak spravovat více gmail účtů.
Takže jediným nedostatkem (z mého pohledu) při používání webového rozhraní zůstávají ty přílohy (musím je nahrávat po jedné, nebo je nejdříve třeba zazipovat).
V případě TB je tomu u "Koše" a třídění dle vláken (sic je TB umí, ale nějak mi to u gmailu blbne).

U toho řešení, co mi nastínil Pavelp nevím "která bije" a na to nemám :(.
« Poslední změna: 19 Února 2008, 02:09:35 od Anna Taliánová »

Luban

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 12 Února 2008, 19:37:13 »
Oj, došlo asi k nedorozumění.
Jedná se mi o GMAIL od Google. Ten jsem neinstaloval, jen jsem se zaregistroval :).

Pavelp

• Host
« Odpověď #5 kdy: 12 Února 2008, 19:55:57 »
Tak to jsem si nabeh a omlouvam se vsem. Nepozorne jsem to precet, mazu vse predchozi.

Luban

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 12 Února 2008, 21:12:16 »
Nic se neděje. Jen jsem trošku valil oči, co vše lze  :o.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.