Používáte někdo IMAP Gmailu?
Zkusil jsem ho v
Thunderbirdu i
Evolutionu. V
Evolutionu jsem nedokázal docílit, aby hlavičky mailu nebyly jako "rozsypaný čaj". Nastavit jsem to nedokázal (pouze přes kódování vlastní text mailu). V
Thunderbirdu je to OK.
Zatím mám dojem z IMAPu na gmailu spíše rozpačitý. I přes relativně rychlé připojení (4MB) mi příjde strašně líný.
"Koš", i přes doporučované nastavení v pref.js (about:config) funguje nějak podivně. Když to vymažu ze složky/štítku, musím si uvědomit, že mail zůstane ve složce "všechny zprávy". Naopak mi příjde, že když mail smáznu ve "všechny zprávy", zůstane ve složce/štítku.
Třídění dle vláken je taky podivné. Netřídí mě to jako ve webovém rozhraní.
Na IMAP jsem se těšil. Asi jsem si vše dobře neuvědomival specifika gmailu a měl přehnané vidiny.
Chtěl bych své maily vyřizovat a zpracovávat co nejefektivněji (imap, třídění do vláken, štítky, vyhledávání). V Klientovi (Thunderbir, Evolution) mi vyhovuje, že mohu spravovat více účtu, je zde lepší práce s přílohami (i když možnost zobrazit si ODT, PDF, DOC bez instalovaného externího prohlížeče v gmailu dost používám kvůli rychlosti). Celé mi to příjde, že mě to má od TB navést zpět k webovému rozhraní

.
Máte někdo tipy, jak efektivně na mailovou poštu, sem s nimi

.