Zdravíčko,
Nemůžu stále přijít na to, čím se Ubuntu vlastně řídí když startuje. Jde o to:
1) Po instalaci ubuntu sem si aktivoval automatické přihlášení, což je celkem príma věc, ale...doinstaloval sem si Kde a Xfce, tak sem ho chtěl zase vypnout abych si mohl vybrat, ale...Když to změnim v tom okně přihlašovací okno...atd. a dam zavřít a pak se na to znova podívam tak je to v pohodě, tak jak sem to změnil,ale když restartuju tak najedu zase do Gnome a zase je to nastavený jako předtim, takže se musim odlogovat abych se mohl přihlásit do jinýho desktopu. Neni nákej soubor jako bejval na Amize startup-sequence

??
Problém číslo dva (i když už nějakym způsobem vyřešen):
Jednou sem si v nastavení sezení přidal gksudo firestarter. Potom sem to tam odsud vyhodil, ale on nabíhal dál. Potom sem dal zapamatovat bežící aplikace bez něj a pak někdy stejně naběh a vždycky naběh když sem se přelogoval, nakonec sem vyházel i všechny záznamy o něm v tej prostřední kartě v sezení a při přihlášení už nenabíhá a při přehlášení myslim že taky ne, ale nejsem si zcela jist a nechce se mi to teď zkoušet

Tuto už je asi v pohodě, akorát hrozný zmatky než se mi to povedlo, ale to automatický nabíhání do Gnome prostě můžu vypínat dokola a vždycky stejně znova najede.
Je problém mezi sedačkou a klávesnicí, nebo si mam počkat na tu novou volavku a bude po zmatcích?
Děkuji (za trpělivost)

P.S. v Linuxu sem začátečníček, ale nejsem žádnej BFU (jinak dřív sem býval trochu namyšlený, ale teď už jsem naprosto perfektní)