Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: zmatky při startu systému  (Přečteno 1613 krát)

ady709

• Aktivní člen
  • *
zmatky při startu systému
« kdy: 13 Března 2008, 18:33:21 »
Zdravíčko,

Nemůžu stále přijít na to, čím se Ubuntu vlastně řídí když startuje. Jde o to:

1) Po instalaci ubuntu sem si  aktivoval automatické přihlášení, což je celkem príma věc, ale...doinstaloval sem si Kde a Xfce, tak sem ho chtěl zase vypnout abych si mohl vybrat, ale...Když to změnim v tom okně přihlašovací okno...atd. a dam zavřít a pak se na to znova podívam tak je to v pohodě, tak jak sem to změnil,ale když restartuju tak najedu zase do Gnome a zase je to nastavený jako předtim, takže se musim odlogovat abych se mohl přihlásit do jinýho desktopu. Neni nákej soubor jako bejval na Amize startup-sequence :) ??

Problém číslo dva (i když už nějakym způsobem vyřešen):
Jednou sem si v nastavení sezení přidal gksudo firestarter. Potom sem to tam odsud vyhodil, ale on nabíhal dál. Potom sem dal zapamatovat bežící aplikace bez něj a pak někdy stejně naběh a vždycky naběh když sem se přelogoval, nakonec sem vyházel i všechny záznamy o něm v tej prostřední kartě v sezení a při přihlášení už nenabíhá a při přehlášení myslim že taky ne, ale nejsem si zcela jist a nechce se mi to teď zkoušet  :-\  Tuto už je asi v pohodě, akorát hrozný zmatky než se mi to povedlo, ale to automatický nabíhání do Gnome prostě můžu vypínat dokola a vždycky stejně znova najede.

Je problém mezi sedačkou a klávesnicí, nebo si mam počkat na tu novou volavku a bude po zmatcích?
Děkuji (za trpělivost) :)

P.S. v Linuxu sem začátečníček, ale nejsem žádnej BFU (jinak dřív sem býval trochu namyšlený, ale teď už jsem naprosto perfektní) :D :D :D :D :D
« Poslední změna: 13 Března 2008, 18:58:00 od Anna Taliánová »

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Re: zmatky při startu systému
« Odpověď #1 kdy: 13 Března 2008, 19:14:22 »
1) Hmmm, mám KDE, takže jak to nastavit v Gnome nevím. Ale pokud se jednou naloguju do nějakého WM(gnome,KDE,Xfce), tak se označí jako poslední spuštěný a pokud to při přihlašování nezměním, naloguju se do něj.

2) Pokud ho nechcete používat, jednoduše ho odinstalujte. Jinak se spouští "na pozadí" jako služba. Ty se dají nastavit např. po instalaci programu BUM(boot ??? manager).

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

menganito

• Závislák
Re: zmatky při startu systému
« Odpověď #2 kdy: 13 Března 2008, 20:27:05 »
BUM  = Boot Up Manager (len pre doplnenie)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.