Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Grafika ATI HD2600XT [vyřešeno]  (Přečteno 2462 krát)

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
Grafika ATI HD2600XT [vyřešeno]
« kdy: 23 Května 2008, 06:52:08 »
Ahojte, kolega má problém s instalací této karty, vím, že se to několikrát řešilo, i já sám jsem podstoupil dlouhou cestu, než se mi to podařilo rozběhat, ale o to právě jde..mám tu samou kartu a s tím samým postupem to mně jede, ale známému ne. Použil jsem postupy dva: nejdřív ten jednodušší, v "tty" stačí napsat "sudo sh ati.run", odkliká se vše co přijde do cesty, restart a hotovo, karta funkční. Nebo s oficální stránek ten složitější konzolový způsob: doinstalování nějakých balíčků, pak vytvořit balíčky deb atd atd...mně doma fungují způsoby oba. Jeho jsem navedl nejdřív na ten jednoduchý způsob instalace a po restartu nenajel Xorg. Bílá obrazovka, může se pohybovat kurzorem myši, ale žádné ikony, prostě bílá obrazovka a konec. Může najet max do "tty"..tam jsem mu řekl, ať zkusí vykonat tu instalaci složitější..pak xorg naběhl, ale jen v 800*600, nehledě na to, že fglrxinfo hlásilo Mesa, takže 3D nefunkční. Nezkoušeli jsme ještě jedinou věc, tím složitějším způsobem instalovat ovladače hned po nové instalaci Ubuntu..pokud nepomůže ani tohle, pak už nevím...nechápu, proč ta bílá obrazovka, co se mu nelíbí...? Prý se tak na půl vteřiny objeví lišta a pozadí, jak to dělá normálně, ale hned se to změní na tu bílou obrazovku.
« Poslední změna: 27 Května 2008, 06:44:26 od On »
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
Re: Grafika ATI HD2600XT
« Odpověď #1 kdy: 24 Května 2008, 09:27:20 »
Opravdu není nápad? :(
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10

PELKO

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 24 Května 2008, 10:31:42 »
Ako píšem vždy, používajte iba TENTO postup! Iné nefungujú, alebo velmi obmedzene s nízkym výkonom karty. Použite 2 spôsob inštalácie!
Ak po nainštalovaní nenabehne xorg, je jasné že chyba nieje v ovladači ale v xorg.conf
Preto nech sa hrá potom tam a skúša zmeny. Poprípade mu prines svoj xorg.conf a nech si odtial "povyberá" všetko dôležité... (section device...)
Proste to musí ísť :)

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #3 kdy: 26 Května 2008, 11:47:14 »
Mám stejnou grafárnu - viz podpis. Po instalaci HH stačilo se sám přihlásil od sebe přihlásil Správce ovladačů hardware (vyskočila ikonka v oznamovací oblasti) a po dvou kliknutích se nainstaloval ovladač fglrx (verze 8-3) z repozitářů.

Pokud vám váš způsob instalace nevyhodil žádnou chybu, zkontrolujte, jestli je podobný tomuto: http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Hardy_Installation_Guide (vyberte vaši verzi Ubuntu, já mám HH), popř. se podívejte až dolů na sekci "removing mesa ..."

Zkoušel jsem i instalaci novějších ovladačů verze 8-4. To mi ale vždy skončilo nefunkčním 3D (ačkoli se instalace tvářila, že proběhla OK, fglrxinfo hlásilo stále mesa, pokud před tím žádný ovladač nainstalován), nebo jsem skončil s původním ovladačem (8-3). Na této kartě ale 8-3 fungují skvěle. Doporučuju odinstalovat přes synaptic všechny balíšky, co s fglrx souvisí a poté nainstalovat verzi z repozitářů přes Systém->Správa->Ovladače hardware. Také před jakoukoli instalací doporučuju vypnout compiz!!!!
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
Re: Grafika ATI HD2600XT [vyřešeno]
« Odpověď #4 kdy: 27 Května 2008, 06:45:54 »
čoveče opravdu, v HH si to tuto kartu bezproblémů najde a po dvou kliknutí je hotovo..tak takhle jednoduše ze zkušenosti z GG jsem to vážně ani nezkoušel :-) supr, díky

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.