Ahojte, kolega má problém s instalací této karty, vím, že se to několikrát řešilo, i já sám jsem podstoupil dlouhou cestu, než se mi to podařilo rozběhat, ale o to právě jde..mám tu samou kartu a s tím samým postupem to mně jede, ale známému ne. Použil jsem postupy dva: nejdřív ten jednodušší, v "tty" stačí napsat "sudo sh ati.run", odkliká se vše co přijde do cesty, restart a hotovo, karta funkční. Nebo s oficální stránek ten složitější konzolový způsob: doinstalování nějakých balíčků, pak vytvořit balíčky deb atd atd...mně doma fungují způsoby oba. Jeho jsem navedl nejdřív na ten jednoduchý způsob instalace a po restartu nenajel Xorg. Bílá obrazovka, může se pohybovat kurzorem myši, ale žádné ikony, prostě bílá obrazovka a konec. Může najet max do "tty"..tam jsem mu řekl, ať zkusí vykonat tu instalaci složitější..pak xorg naběhl, ale jen v 800*600, nehledě na to, že fglrxinfo hlásilo Mesa, takže 3D nefunkční. Nezkoušeli jsme ještě jedinou věc, tím složitějším způsobem instalovat ovladače hned po nové instalaci Ubuntu..pokud nepomůže ani tohle, pak už nevím...nechápu, proč ta bílá obrazovka, co se mu nelíbí...? Prý se tak na půl vteřiny objeví lišta a pozadí, jak to dělá normálně, ale hned se to změní na tu bílou obrazovku.