Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Vytvoření databáze  (Přečteno 3474 krát)

cizma

• Návštěvník
Vytvoření databáze
« kdy: 18 Května 2008, 10:09:29 »
Dobrý den, mám několik tisíc řádek dat v Calcu a rád bych je převedl do databáze tak, abych mohl další data vkládat pomocí formuláře a informace z databáze zhodnocovat v sestavách. Poraďte prosím jaký postup mám použít. Bohužel neovládám ani PHP, SQL, Apache, atp. Mám základní vědomosti o struktuře relačních databází. Používám Ubuntu 8.04.

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
Re: Vytvoření databáze
« Odpověď #1 kdy: 18 Května 2008, 10:17:25 »
Moc databázím nerozumím, ale co třeba OpenOffice Base?

cizma

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 18 Května 2008, 10:47:18 »
Jak ale do OpenOffice Base přenést data z Calcu? Pokud vím, data v Base jdou pouze sdílet, ale nejde je přenést. Nemohu tady data v případných formulářích vytvořených v Base vkládat ani editovat.
« Poslední změna: 18 Května 2008, 11:19:03 od Anna Taliánová »

cizma

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 19 Května 2008, 07:25:49 »
Tak teda dík a nashle v jiném systému.  :)

honzek

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 19 Května 2008, 07:59:21 »
Myslim ze toto je naprosto jednoduchy ukol. ulozte svuj sesit jako ODF. otevrete novou databazi, vyberete pripojit k databazi, vyberete sesit a uz mate vsechna data pristupna ve vasi databazi.

Luban

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 19 Května 2008, 08:26:27 »
Jedno z řešení vám poradil honzek.
Zkusil jste hledát na internetu?. Podívat se na www.openoffice.cz? apod.
Váš problém němá co dělat s operačním systémem. Až najdete řešení, vložte ho, prosím sem.
Docela mě zajímá, co vám na fóru Microsoftu poradili :).

honzek

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 19 Května 2008, 16:23:53 »
Myslim ze ani mysleni zakladatale prispevku nema co delat s operacnim systemem.... s databazemi pracuji hodne a  tohle me prijde jako zbytecny utok ... doporucuji zavrit tento prispevek...

cizma

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 19 Května 2008, 16:30:31 »
Předpokládám, že se neumím dobře vyjadřovat, tak tedy ještě jednou. Mám v OpenOffice Calcu 3700 řádek dat v 17 sloupcích. Rád bych je převedl do databáze nejspíš skutečně do OpenOffice Base. (Do MySQL to jde snadno, ale tam jsem pohořel jinak – viz mé předešlé dotazy). Když vytvořím databázi (a samozřejmě při jejím vytváření se připojím k mému sešitu), data z Calcu které jsou skutečně v nově vytvořené databázi vidět nejdou editovat. To znamená, že je nemohu ani přepsat, smazat, kopírovat, jakkoliv upravit. Pouze je vidím. Nemohu tedy vytvořit například v databázi dotaz a tím následně nemá smysl vytvářet ani sestavy. Mohu si vytvořit formulář, ale je mi na houby, protože do něj nemohu zapisovat atd. Pouze se ptám, jestli v Linuxu existuje databázový systém, do kterého mohu přenést - překopírovat data z tabulkového editoru a tam s nimi nezávisle pracovat podobně jako v Accessu (opravdu rád bych k tomu využil OpenOffice Base).

Michal Kocián

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 19 Května 2008, 16:34:29 »
SQL je velice jednoduchý jazyk, pokud se jej naučíte budebe moct velice efektivně zpracovávat hromadná data.
Asus A6M - Ubuntu 9.04

honzek

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 19 Května 2008, 18:52:37 »
http://www.openoffice.cz/node/2023
to by snad mohlo pomoct vyresit vas problem...

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #10 kdy: 19 Května 2008, 19:36:56 »
SQL je velice jednoduchý jazyk, pokud se jej naučíte budebe moct velice efektivně zpracovávat hromadná data.

to by ste sa cudovali ako moze byt aj SQL narocne :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.