Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Smazané usr/share/fonts  (Přečteno 2448 krát)

koFolik

• Aktivní člen
  • *
Smazané usr/share/fonts
« kdy: 26 Června 2008, 23:32:10 »
Smazal jsem tuto složku a systém nenaběhne jak prosím postupovat. Celý jsem to způsobil svojí blbostí a jsem si toho vědom. Jde to zachránit?

Pepe999

• Stálý člen
  • **
Re: Smazané usr/share/fonts
« Odpověď #1 kdy: 27 Června 2008, 00:07:29 »
Smazal jsem tuto složku a systém nenaběhne jak prosím postupovat. Celý jsem to způsobil svojí blbostí a jsem si toho vědom. Jde to zachránit?
Co zkopcit obsah te slozky z live cd do nainstalovaneho systemu v live cd?? Jako root pochopitelne, ze... :)

koFolik

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 27 Června 2008, 21:02:52 »
Co zkopcit obsah te slozky z live cd do nainstalovaneho systemu v live cd?? Jako root pochopitelne, ze... :)
Kdyz dam v liveku gksudo nautilus tak mi nenajde ten disk kam bych to potreboval zkopirovat. Prosim o radu jak to tak nakopirovat.

Pepe999

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 27 Června 2008, 21:10:14 »
Kdyz dam v liveku gksudo nautilus tak mi nenajde ten disk kam bych to potreboval zkopirovat. Prosim o radu jak to tak nakopirovat.
Udelej to klasicky. Nabootuj do live cd, hned si udelej root ucet. Nainstaluj si Gnome commander a pak si ho jako root spust v terminalu(gnome-commander). Tim se otevre spravcovskej GC a tam muzes klasicky ten adresar zkopirovat.. :)
Jde to udelat na vic zpusobu, ale tohle je nejjednodussi. Ja v Nautilu nedelam vubec nic, vse resim pres GC, jsem zvyklej z widli na TC.. :)

koFolik

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 27 Června 2008, 21:20:11 »
Udelej to klasicky. Nabootuj do live cd, hned si udelej root ucet. Nainstaluj si Gnome commander a pak si ho jako root spust v terminalu(gnome-commander). Tim se otevre spravcovskej GC a tam muzes klasicky ten adresar zkopirovat.. :)
Jde to udelat na vic zpusobu, ale tohle je nejjednodussi. Ja v Nautilu nedelam vubec nic, vse resim pres GC, jsem zvyklej z widli na TC.. :)

Udělat root účet? Ten už existuje ne?

Pepe999

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 27 Června 2008, 21:25:55 »
Vzdyt musis nabootovat do live cd, tam zadnej root neni, to je neni tvuj system, ale jakoby nova cista instalace. Roota musis vytvorit, pak se prepnes(su) zadas root heslo a napises gnome-commander(pokud ho mas nainstalovanej), tot vse..

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 27 Června 2008, 21:29:14 »
V lifku stačí zadat sudo....žádný su.... heslo je prázdné.
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

koFolik

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 27 Června 2008, 21:35:59 »
OK tak abych v tom měl jasno než začnu bootovat. nainstaluju gnome-commander potom v terminálu gksudo gnome-commander a tam se mi snad obejví ten disk překopíru tu složku a budu doufat, že se tím vše spraví?

Pepe999

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 27 Června 2008, 21:53:12 »
OK tak abych v tom měl jasno než začnu bootovat. nainstaluju gnome-commander potom v terminálu gksudo gnome-commander a tam se mi snad obejví ten disk překopíru tu složku a budu doufat, že se tím vše spraví?
Ja to radsi delam pres to su jako root. Sudo nepouzivam, protoze mi to vetsinou hlasi, ze nemam prava(kdyz se hrabu v systemu, treba ovladace GK atd). gksudo nepouzivam, takze nemuzu slouzit. Proste a jasne musis mit prava to prekopirovat a protoze budes kopirovat do uz nainstalovaneho file systemu, tak bych rekl, ze ti sudo moc nepomuze a navic budes muset prekopirovat celou slozku, ne pouze soubor.. :)

koFolik

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 27 Června 2008, 22:03:36 »
Povedlo se už jsem zase ve svém systému nainstaloval jsem krusader potom v terminálu gksudo krusader překopíroval a bylo. Moc jsem v to nedoufal, ale je to zase ok, příště si dám pozor než něco smažu.

Pepe999

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: 27 Června 2008, 22:04:29 »
Povedlo se už jsem zase ve svém systému nainstaloval jsem krusader potom v terminálu gksudo krusader překopíroval a bylo. Moc jsem v to nedoufal, ale je to zase ok, příště si dám pozor než něco smažu.
No vidis, jak to jde.. :D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.