Zdravím,
vím že se tady na znakovou sadu a diakritiku ptalo spousta lidí, ale na moje problémy jsem odpověď nenašel...
Mám webové stránky na win. serveru - znaková sada je všude cp1250. Pod Linuxem mi to samozřejmě chodí správně, znak.sada je rozpoznaná.... skoro! Nedávno jsem si nainstaloval na wab aplikaci pro tvorbu galerií - script je flash vs. php. a tam mi nejde vkládat text s diakritikou, prostě to místo "ěščřž" napíše "ěšÄřž". Jenže tohle se děje JEN pod Linuxem, ať už používám Firefox nebo IE přes Wine!! Když napíšu něco s diakritikou pod win. tak pod Lin. si to přečtu opět se správnou diakritikou.... První mě napadla chyba v té aplikaci, ale pak mě zarazilo to korektní chování pod Win.? Přitom pod Win. i Lin. se mi vše zobrazuje stejným fontem... zkoušel jsem i nastavit natvrdo vlastní znakovou sadu, ale chování je stejné. Je možné, že chyba je v té php aplikaci, i když si tahá charset ze serveru? (A tudíž má stejné "podmínky k životu" nezávisle na op. systému...) Používám redakční systém se spoustou dalších aplikací a chyby se vyskytují jenom v jedné... tak nevím???
Je nějaký způsob, jak jednoznačně určit, jestli je chyba v nastavení prohlížeče(počítače) a nebo rozhodně v té aplikaci?
Dík za každý tip
Tom