Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Banshee + řžš  (Přečteno 1946 krát)

Vergillius

• Návštěvník
Banshee + řžš
« kdy: 02 Září 2008, 22:47:08 »
Dobrý den,
Chtěl jsem se zeptat jestli a jak je možné dostat znaky ř, ž a š do metadat u skladeb. Většinu písniček jsem získal ještě za dob windows. Děkuji
Pravda prochází třemi fázemi.
1) je zesměšňována
2) je jí násilně odporováno 3) je přijata jako samozřejmý fakt

3m9d

• Stálý člen
  • **
Re: Banshee + řžš
« Odpověď #1 kdy: 02 Září 2008, 23:12:06 »
chápu dobře, že jde o problém s kódováním?
Zkusil bych nějaký ID3 editor - já mám třeba EasyTAG, kde je v nastavení-> možnosti ->nastavení ID3 tagu volba kódování... Nebo druhá možnost - změnit kódování v přehrávači.. ;) (v totemu Upravit -> Nastavení -> Obecné -> Kódování)
Pokud jde o to, že jsou metadata bez háčků a čárek, tak asi není jiná možnost, než to přepsat v ID3 tag editoru :P
* Ve Windows jde všechno - do někdy, v Linuxu jde všechno od někdy. * Omlouvám se jestli vám proti vaší vůli vykám... Jsem tak zvyklý. * Kdo nemůže žít bez opravování překlepů, ať to dělá na wiki! :)

Vergillius

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 02 Září 2008, 23:32:18 »
Přesně o to jde, tak hurá do přepisování metadat  :(
Pravda prochází třemi fázemi.
1) je zesměšňována
2) je jí násilně odporováno 3) je přijata jako samozřejmý fakt

3m9d

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 02 Září 2008, 23:42:54 »
Upřímnou soustrast, dejte si ale pozor na to kódování ;) http://proc.linux.cz/ekvivalenty.html tady najdeš nějaké další ID3-tag editory :)
* Ve Windows jde všechno - do někdy, v Linuxu jde všechno od někdy. * Omlouvám se jestli vám proti vaší vůli vykám... Jsem tak zvyklý. * Kdo nemůže žít bez opravování překlepů, ať to dělá na wiki! :)

76house

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 10 Září 2008, 21:18:37 »
Trochu nešikovné řešení. Když si představím, kolik hudby mám vypálené... Škoda, že nejde donutit přímo Banshee, aby použil určitou znakovou sadu. A to samé v bledě modrém je Rhythmbox, BMPx a další.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.