Po podle mého názoru úspěšném přechodu (nepozoroval jsem nic rušivého) na úroveň 8.10 jsem zkusil kliknout na Místa na horní liště. K mému překvapení se objevilo Elisa Open Medium Center. Po jeho zrušení klávesou Esc při novém pokusu o otevření domovského adresáře se objevila na ploše zmenšenina domovské stránky Elisy. Ta nereagovala vůbec na nic, kryla okna pod ním a zmizela až po restartu. Po novém kliknutí na Místa se stránka Elisy objevila znovu. Po odinstalování Elisy složka Místa nereagovala na nic. Po opětovné instalaci Elisy se objevilo chybové hlášení od VLC, že v Dokumentech se nachází soubory s rozšířením .odt a .doc. (Zůstaly po používání Win a já jsem v nich pokračoval i nadále bez jakýchkoliv problémů). Dále bylo vytýkáno umístění balíku ovladačů pro videokameru bez jakéhokoliv použití. Chyby byly uvedeny VLC. Zmenšená stránka Elisy se objevila znovu a vše se opakovalo. Jako řešení chci znovu nainstalovat II z live DVD a k tomu připojit obsah, zálohovaný bezprostředně před aktualizací. Nebo poradí mi někdo nějaký jiný, lepší postup k odstranění tohoto problému? Za každý námět předem děkuji. Zkoušel jsem to najít na netu, žádné řešení jsem však nenašel.