Zdravím,
jelikož si chci Gnome předělat k obrazu svému, začal jsem na internetu hledat různá témata, splashscreeny apod., až jsem dorazil ke kurzorům. Zcela intuitivně jsem šel do Systém --> Volby --> Myš. Zde jsem měl na výběr z různě velkých červených a bílých jednoduchých kurzorů, ale žádná možnost doinstalovat nové (jako je to třeba u těch splashscreenů). Přesto jsem v naději navštívil stránky s gnome grafikou a tam jsem nalezl "X11 cursors" a našel jsem tam opravdu krásné kousky. Potíž je však s instalací - u některých kurzorů se píše, že se má vytvořit adresář ./cursors a pak upravovat nějaké index.theme. Nuže podle instrukcí jsem vše udělal, restartoval PC (bohužel Xka jsem se ještě nenaučil restartovat

), ale nové kurzory jsem v nabídce Gnome nenašel

. Někde jsem četl, že se musí doinstalovat nějaký balíček, ale ten jsem v Synapticu vůbec nenašel a to mám povolené všechny zdroje. Existuje tedy nějaký normální způsob, jak tam ty kurzory dostat? Děkuji moc za vaše rady

...
PS - někde jsem četl, že nové verze Gnome (snad 2.4) by už měly umět i animované kurzory, dá se pro Ubuntu sehnat už nějaká beta, či mám ještě počkat