Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kurzory pro Gnome? [vyřešeno]  (Přečteno 2857 krát)

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
Kurzory pro Gnome? [vyřešeno]
« kdy: 18 Srpna 2006, 22:11:17 »
Zdravím,

jelikož si chci Gnome předělat k obrazu svému, začal jsem na internetu hledat různá témata, splashscreeny apod., až jsem dorazil ke kurzorům. Zcela intuitivně jsem šel do Systém --> Volby --> Myš. Zde jsem měl na výběr z různě velkých červených a bílých jednoduchých kurzorů, ale žádná možnost doinstalovat nové (jako je to třeba u těch splashscreenů). Přesto jsem v naději navštívil stránky s gnome grafikou a tam jsem nalezl "X11 cursors" a našel jsem tam opravdu krásné kousky. Potíž je však s instalací - u některých kurzorů se píše, že se má vytvořit adresář ./cursors a pak upravovat nějaké index.theme. Nuže podle instrukcí jsem vše udělal, restartoval PC (bohužel Xka jsem se ještě nenaučil restartovat :( ), ale nové kurzory jsem v nabídce Gnome nenašel :(. Někde jsem četl, že se musí doinstalovat nějaký balíček, ale ten jsem v Synapticu vůbec nenašel a to mám povolené všechny zdroje. Existuje tedy nějaký normální způsob, jak tam ty kurzory dostat? Děkuji moc za vaše rady ;)...

PS - někde jsem četl, že nové verze Gnome (snad 2.4) by už měly umět i animované kurzory, dá se pro Ubuntu sehnat už nějaká beta, či mám ještě počkat
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

syntax_error

• Aktivní člen
  • *
    • http://bnk.ic.cz
« Odpověď #1 kdy: 18 Srpna 2006, 23:47:20 »
kurzory se daji doinstalovat napriklad pres gcursor, je na to balicek...
a nechapu co myslis animovanymi kurzory - vzdyt uz standardni kurzor Ubuntu je animovany, a dalsi, ktere jsou k dispozici napr. na gnome-look jsou mnohdy taky animovane (me to naopak desne vytaci).
nova verze GNOME? 2.4? kde jsme ted? 2.14? (pokud se nejedna o preklep... ^^)
navic mam pocit, ze kurzor je spis zalezitost X serveru nez GNOME. ale to jen tak btw...

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #2 kdy: 19 Srpna 2006, 00:07:37 »
Aha, tak to jsem asi byl trochu mimo, nevěděl jsem, že verze Gnome 2.14 je vyšší než 2.4 (resp. jsem to bral jako 2.40 :) ). Na gcursor jsem narazil v Synapticu (nevím, proč tento báječný program není oficiálně Ubuntu podporován - viz. bez loga Ubuntu v Synapticu a není ani v základní instalaci Gnome). Děkuji za informaci. Koukal jsem totiž na internet a zřejmě jsem našel zastaralé informace ;). Jinak kurzory mi už fungují. Také nejsem zastáncem animovaných kurzorů, ale při "přemýšlení" počítače se mi to líbí. Člověk má na co alespoň koukat. Je to subjektivní. Toto téma bych tedy uzavřel a ještě jednou děkuji.
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.