Z čeho tak usuzuješ?
Ze své zkušenosti s jPilot, Evolution a KPilot. S možnostmi importu, exportu, synchronizace a různých kódování češtiny.
Z faktu, že sem nikdo nikdy nenapsal, že mu to funguje (mám mobil XXX a spolehlivě s češtinou synchronizuji kontakty, kalendář, úkoly i poznámky).
Netrvám na tom zastaralým Pilotu, klidně si koupím jinej systém... (rači si koupím novej mobil, než bych opět celej den experimentoval.. v tom se asi liším od většiny této komunity)... Potřebuji, aby to fungovalo, ne aby to bylo levné, či zadarmo, či experimentální, či dodělatelné... Plam mám přes 10 let a než jsem začal experimentovat s Ubuntu, nevěděl jsem, co to je ztráta dat (mám tam i úplně první záznam), špatná čeština, zdvojené záznamy, dvacetiminutová synchronizace, smazaní kategorie atd. atd. atd
jPilot horší než první verze PalmDesktop (před více jak deseti lety!), vzhled, spolehlivost, možnosti, trapas
Evolution mnoho lákavých funkcí, ne všechny ale fungují, napůl cesty, nový šminky starý kokety
KPilot néémlich to samý
Pro vývojáře Ubuntu: Ukončete podporu zařízení Palm a vůbec to do systému nedávejte, je to trapas a škodí to Linuxu!