Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu a mobilní telefon  (Přečteno 2195 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Ubuntu a mobilní telefon
« kdy: 10 Března 2009, 11:17:43 »
Mám starý PalmOne Treo 600 a chci si koupit nový telefon. Prosím o doporučení telefonu, který se s co nejmenšími problémy synchronizuje s Evolution, případně s něčím jiným pro Linux. Produktům MS se vyhýbám i v telefonu.

Potřebuji: synchronizaci kontaktů, kalendáře a úkolů včetně správné češtiny.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

geronimo72

• Aktivní člen
  • *
  • No Future, No Hope
    • http://www.lyrika.sk/galeria
Re: Ubuntu a mobilní telefon
« Odpověď #1 kdy: 10 Března 2009, 12:00:26 »
no tak jedine g1 s androidom :)
No Future, No Hope

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #2 kdy: 11 Března 2009, 01:32:49 »
A co OpenMoko ?
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

compaq

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 11 Března 2009, 08:31:15 »
Díky. Chápu to tak správně, že Linux, prostě synchronizaci s jakýmkoli mobilem rozumně neumí? Jestli ne, připadá mi to v roce 2009 jako sebevražda!
Kdejakej Jouda si synchronizuje svůj mobil za pár kaček s tím debilním Outlookem a my nic?
« Poslední změna: 11 Března 2009, 09:29:05 od compaq »
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Pavel Půlpán

« Odpověď #4 kdy: 11 Března 2009, 09:29:08 »
Z čeho tak usuzuješ?

compaq

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 11 Března 2009, 09:48:21 »
Z čeho tak usuzuješ?

Ze své zkušenosti s jPilot, Evolution a KPilot. S možnostmi importu, exportu, synchronizace a různých kódování češtiny.
Z faktu, že sem nikdo nikdy nenapsal, že mu to funguje (mám mobil XXX a spolehlivě s češtinou synchronizuji kontakty, kalendář, úkoly i poznámky).
Netrvám na tom zastaralým Pilotu, klidně si koupím jinej systém... (rači si koupím novej mobil, než bych opět celej den experimentoval.. v tom se asi liším od většiny této komunity)... Potřebuji, aby to fungovalo, ne aby to bylo levné, či zadarmo, či experimentální, či dodělatelné... Plam mám přes 10 let a než jsem začal experimentovat s Ubuntu, nevěděl jsem, co to je ztráta dat (mám tam i úplně první záznam), špatná čeština, zdvojené záznamy, dvacetiminutová synchronizace, smazaní kategorie atd. atd. atd

jPilot horší než první verze PalmDesktop (před více jak deseti lety!), vzhled, spolehlivost, možnosti, trapas
Evolution mnoho lákavých funkcí, ne všechny ale fungují, napůl cesty, nový šminky starý kokety
KPilot néémlich to samý

Pro vývojáře Ubuntu: Ukončete podporu zařízení Palm a vůbec to do systému nedávejte, je to trapas a škodí to Linuxu!

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 11 Března 2009, 10:01:08 »
Citace
Pro vývojáře Ubuntu: Ukončete podporu zařízení Palm a vůbec to do systému nedávejte, je to trapas a škodí to Linuxu!
Ve woknech je taky mnoho featur které naprosto nefungují i když se jimi windows pyšní.Já bych o zatím nechal a nějak vylepšil,přece jenom,je to lákavé.
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

compaq

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 11 Března 2009, 10:14:39 »
Ve woknech je taky mnoho featur které naprosto nefungují i když se jimi windows pyšní.Já bych o zatím nechal a nějak vylepšil,přece jenom,je to lákavé.

Tak za prvé, přeci nebudeme srovnávat blbý wokna s Linuxem...

Za druhý, lákavý to je, ale vzhledem k tomu, že se to nedá použít to je zavádějící a mnoho lidí to nas3r3 stejně jako mě. Je to trochu podfuk na lidi... Když jsem přecházel na Linux, věřil jsem na 100%, že to jde, protože jsem si o tom přečetl v příručce... Stejně tak jsem to (já vůl) doporučil i kamarádovi...

Nejde to stejně tak, jako RDP, OCR s češtinou a mnoho dalších věcí. Pokud myslíte, že něco jde, opravte mě, ale nejdřív se zamyslete, jestli to nejde v novém Ubuntu hůř, než v deset let starém konkurenčním systému...

Jsem fanda, ale i fandovství má své meze a když tvůj fotbalový klub pár let prohrává, už to v hospodě neokecáš...

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #8 kdy: 11 Března 2009, 10:22:38 »

Jsem fanda, ale i fandovství má své meze a když tvůj fotbalový klub pár let prohrává, už to v hospodě neokecáš...

krasne receno ;D
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Pavel Půlpán

« Odpověď #9 kdy: 11 Března 2009, 16:16:28 »

Celtic Glasgow Forever!!! ;D

Ale máš recht. Až když člověk sundá růžoví brejle, ...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.