Zdar,
mel jsem CRT 17" monitor a mel jsem na nej nastavene xorg.conf.
Potom jsem monitor vymenil za 24" LCD a Ubuntu mi nenajelo, tak jsem v recovery smazal xorg.conf a Ubuntu opet nenajelo, tak jsem si v recovery nechal vygenerovat Xorg -configure novy xorg.conf a nabehlo to. Nicmene v nastaveni obrazovky mam na vyber dva rezimy - 60Hz a 59.9Hz. Tech 60Hz je ale obraz ujetej o pul centimetru vlevo, kdyz nastavim 59.9Hz, tak je to OK. Jenomze po restartu PC je tam opet tech 60Hz a obraz je uskoceny, takze obrazovku musim prenastavovat pri kazdem spusteni PC. Ze bych to nastavil v menu monitoru nelze nebot na PC jsou v dualbotu Windows a v tech to je spravne, takze bych si to tim rozhodil. Nehlede na to, ze obraz pri tech 60Hz se mi zda tak jako malilinko rozostreny, takze spravna hodnota je temer jiste tech 59.9 Hz, ktere ale zmizi po kazdem restartu.
Zkusil jsem udelat to, ze jsem do xorg.conf do sekce "Monitor" napsal Modes "1920x1200@59.9", ale monitor po restartu nenabehl.
Tak chci pozdat, kdyby mi nekdo mohl poradit, jak tam dostat trvale tech 59.9Hz, aby mi neuskakoval obraz.
Predem dik.