Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 9.04 na Flashce v různých počítačích  (Přečteno 1653 krát)

Jedi_James07

• Návštěvník
Ubuntu 9.04 na Flashce v různých počítačích
« kdy: 05 Října 2009, 14:21:06 »
Ahoj, nadchla mě možnost mít svůj OS pořád u sebe a tak jsem si nainstaloval(ne jen vytvořil  live usb) z live CD na 8gb flashku ubuntu 9.04. Jenže brzy jsem přišel na jeden pro mě velký problém - Každý počítač, který mám dostupný má jinou Grafickou kartu - Notebook s ATi Mobility Radeon HD 2600 (pozn: má widescreen rozlišení), počítač s nVidia GeForce 9600GT a počítač s integrovanou GK Intel GMA 9x0.
Instaloval jsem na flashku pomocí live cd z VirtualBoxu.
Na počítačích s intel a nvdiia grafikou jede GUI(=graphic user interface=grafické prostředí) v pohodě, ale na notesu s ati nenaběhne GUI(viz níže).
Zkusil jsem nainstalovat z nvdiia pc ovladač fglrx pro atinu, po zapojení do ATIňáckého notesu začalo nabíhat GUI, ale v tom zčernal monitor a navrchu byly červeno-žluto-modré pásky a nic víc se už nestalo s GUI. Textový režim je samozřejmě funkční.

Hlavní důvod proč jsem založil toto téma je: "Jak zprovoznit aby grafické rozhraní fungovalo na všech počítačích/noteboocích bez rozdílu Grafické karty,+ je ještě možné zprovoznit 3D akceleraci na všech 3?"

Nešel by udělat při startu bootu příkaz, který by zkontroloval která z karet je dostupná a podle toho spustil správný ovladač?
« Poslední změna: 05 Října 2009, 20:39:16 od Jedi_James07 »

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Re: Ubuntu 9.04 na Flashce v různých počítačích
« Odpověď #1 kdy: 05 Října 2009, 14:30:15 »
Mám Ubuntu 8.04 na flešce a používám ho už přes rok a běží to na všem...
S akcelerovaným prostředím byly problémy, tak ho nepoužívám, stejně jako xorg.conf.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Jedi_James07

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 06 Října 2009, 14:11:08 »
Jak jsi udělal že nepoužíváš xorg.conf a co místo toho používáš?

A to tu nikdo neví nebo nezkoušel jak zprovoznit grafické rozhraní na více počítačích s jedním OS?
PS: Nechápu že při Live CD mi GUI jede v pohodě, ale jak nainstaluju na flashku tak nejede...

compaq

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 06 Října 2009, 14:33:58 »

A to tu nikdo neví nebo nezkoušel jak zprovoznit grafické rozhraní na více počítačích s jedním OS?
PS: Nechápu že při Live CD mi GUI jede v pohodě, ale jak nainstaluju na flashku tak nejede...

Jsem laik, takže jsem ho přejmenoval a když to chodilo stejně, tak jsem ho zcela smazal... Když zapnu akcelerovaný prostředí, tak se opět vytvoří a potom to má na jíném počítači problém, takže efekty nepoužívám a xorg.cof jsem smazal. Uděla jsem si i spouštěč na jeho smazání, kdyby se znovu vytvořil...
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Jedi_James07

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 06 Října 2009, 14:40:04 »

Jsem laik, takže jsem ho přejmenoval a když to chodilo stejně, tak jsem ho zcela smazal... Když zapnu akcelerovaný prostředí, tak se opět vytvoří a potom to má na jíném počítači problém, takže efekty nepoužívám a xorg.cof jsem smazal. Uděla jsem si i spouštěč na jeho smazání, kdyby se znovu vytvořil...
A takto ti jede v pohodě systém a funguje ti to na všech počítačích nezáleží na jaké grafické kartě to je.... (hlavní jsou ati nvidie a intely, sisy a viy mě nezajímají)

compaq

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 06 Října 2009, 14:49:40 »
A takto ti jede v pohodě systém a funguje ti to na všech počítačích nezáleží na jaké grafické kartě to je.... (hlavní jsou ati nvidie a intely, sisy a viy mě nezajímají)

Ano. Ale pozor:

jsem laik
používám U8.04 normálně nainstalovaný na flešku a aktualizuji ho
jede na:
stařičký mironet
IBM NetVista
MB Compaq (i projektor)
MB Fujitsu Siemens (i projektor)
ASUS (i projektor)
různé stolní, kam jsem přišel...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.