Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nefunkcni scanner UMAX 2000P pod 5.10 x86_64  (Přečteno 2512 krát)

LPK

• Aktivní člen
  • *
nefunkcni scanner UMAX 2000P pod 5.10 x86_64
« kdy: 26 Října 2005, 22:39:11 »
Zdravim, tak po vyreseni ATI ovladacu jsem skusil pripojit scanner a ejhle nefacha. Je to starsi masinka pripojena pres LPT. Bohuzel kdyz spustim XSane a necham vyhledat novy HW tak mi naskoci pouze TV karta a toho Umaxe tam nedostanu. Nemate nekdo skusenost s timto scanerem a nebo s jinym prez LPT pripojenym. Tiskarnu mam sitove nastilenou u synka takze nemuzu vyzkouset zda mi v linuxu to LPT facha (jinak pod wokenicema beha normalne).
takze diky za napady LPK
tradiční bordel + Nvidia :-)

Ondřej Surý

• Host
« Odpověď #1 kdy: 14 Listopadu 2005, 23:31:53 »
Mate nahrany modul pro LPT? Vypiste si seznam modulu (lsmod) a hledejte parport (pripadne lp), pokud to nenajdete, tak zkuste nahrat moduly:
sudo modprobe parport_pc
sudo modprobe lp

Dival jste se, zda-li je tento model scanneru podporovany projektem SANE? Dale me napada, ze mozna nemate prava, zkuste se pridat do skupiny lp (sudo adduser lp)

O.

LPK

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 16 Listopadu 2005, 17:41:45 »
tak bohuzel, podporu pro LPT mám i jsem oprávněn pro pristup, Sane muj scaner ma podporovat taky, ale nefacha to. Je pravda ze v jinym distru jsem to nezkousel tak nevim.
tradiční bordel + Nvidia :-)

Ilja Iljič

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 23 Října 2006, 20:15:38 »
Omlouvám se, že otevírám takhle zahnívající topic. Leč obdržel jsem darem scanner UMAX Astra 2000P, a jakkoli mu na zuby nehledím, nebylo by mi proti mysli, zdařilo by-li se jej rozchodit. A tak zkouším, nebyl-li úspěšný někdo z mých předchůdců.

Myslím, že jsem prošel výše zmíněné rady, přesto mě ale překvapuje, že v adresáři etc/sane.d/ nenalézám ani dll.aliases, ani dll.conf, ani libsane-dll.a, ani libsane-dll.so, jen dll.d, obsahující jediný soubor hplip. Věděl by někdo, kde všude páchám chyby?

Podotýkám, že etc/sane.d/ obsahuje soubory umax.conf, umax1220.conf a umax_pp.conf. V tom prostředním pak lze číst:

# The following line enables autodetection for the
# Astra 2000U and Astra 2100U. However, this driver
# isn't entirely compatible, so expect color problems :)
usb 0x1606 0x0030
usb 0x1606 0x0130

# device list for non-linux-systems (enable if autodetect fails):
#/dev/scanner
#/dev/usb/scanner0

Můj model je sice 2000P a ne U, ale co bych dal za problémy s barvami ;)

A ještě pardon za opomenutí, vzhledem k pokročilé době řeším již v 6.06 a záhy jistě budu i v 6.10.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.