Zdravím,
včera jsem se po vyzkoušení Live CD Ubuntu 10.04 rozhodnul zcela přesedlat na tenhle systém. Po delším zkoušení různých distribucí mi nové Ubuntu přijde velice dobře funkční a nový vzhled mi přijde taky super (ačkoliv běžně fialovou nemám rád :-) ).
Do včerejška jsem měl na počítači nainstalované Open SuSE a Windows 7 (odděleně na dvou discích). Jeden disk 160 GB byl celý pro Windows a z druhého disku 400 GB jsem 20 GB ukrojil pro Open SuSE a zbytek jsem nechal jako datový pro hudbu, foto atd.
Při Instalaci UBUNTU jsem ze 160 GB ukrojil 40 GB pro "/ ext4", kousek pro swap a zbytek "/home", 20 GB na druhém disku jsem zformátoval a datový disk jsem nechal beze změn.
Po instalaci mi ale Ubuntu již nenaběhlo a namísto naběhnutí zavaděče se zobrazí Grub 1.5 error 22. Zkoušel jsem Ubuntu přeinstalovat a zvolit zápis Grubu na druhý disk, ale pořád stejná hláška. Nevím, jeslti mi zůstal někde trčet starý zavaděč z OpenSuSE nebo v čem může být chyba..
Neměl by někdo prosím radu k vyřešení anebo představu o tom, kde může být zádrhel? Jsem naprostý amatér, tak pokud možno vysvětlení jak pro "blbečka" :-)