Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Na disku pouze Ubuntu - přesto Grub error 22  (Přečteno 959 krát)

Milou3

• Návštěvník
Na disku pouze Ubuntu - přesto Grub error 22
« kdy: 14 Července 2010, 09:00:36 »
Zdravím,
včera jsem se po vyzkoušení Live CD Ubuntu 10.04 rozhodnul zcela přesedlat na tenhle systém. Po delším zkoušení různých distribucí mi nové Ubuntu přijde velice dobře funkční a nový vzhled mi přijde taky super (ačkoliv běžně fialovou nemám rád :-) ).

Do včerejška jsem měl na počítači nainstalované Open SuSE a Windows 7 (odděleně na dvou discích). Jeden disk 160 GB byl celý pro Windows  a z druhého disku 400 GB  jsem 20 GB ukrojil pro Open SuSE a zbytek jsem nechal jako datový pro hudbu, foto atd.

Při Instalaci UBUNTU jsem ze 160 GB ukrojil 40 GB pro "/   ext4", kousek pro swap a zbytek "/home", 20 GB na druhém disku jsem zformátoval a datový disk jsem nechal beze změn.

Po instalaci mi ale Ubuntu již nenaběhlo a  namísto naběhnutí zavaděče se zobrazí    Grub 1.5   error 22. Zkoušel jsem Ubuntu přeinstalovat a zvolit zápis Grubu na druhý disk, ale pořád stejná hláška. Nevím, jeslti mi zůstal někde trčet starý zavaděč z OpenSuSE nebo v čem může být chyba..

Neměl by někdo prosím radu k vyřešení anebo představu o tom, kde může být zádrhel? Jsem naprostý amatér, tak pokud možno vysvětlení jak pro "blbečka" :-)

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Re: Na disku pouze Ubuntu - přesto Grub error 22
« Odpověď #1 kdy: 14 Července 2010, 09:04:00 »

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Milou3

• Návštěvník
Re: Na disku pouze Ubuntu - přesto Grub error 22
« Odpověď #2 kdy: 14 Července 2010, 11:15:32 »
Díky, vyzkouším..  čím se to tak stane? Neměla by v podstatě nová instalace automaticky přepsat Grub?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.