Zdravím ctěné fórum

Jen chci širému světu sdělit, že jsem na svoje mrně nacpal KarmicKoalu a podle prozatímních (dvoudenních...) zkušeností je to to nejlepší, co jsem na něm doteď vyzkoušel. A bylo toho dost.
Předinstalovaná
XP, která jsem vypakoval po pár dnech pokusů o užívání, byla zoufale pomalá na cokoli. Trochu to sice zlepšil ovladač SSD disku, který se dal stáhnout z netu, ale to už jsem měl stažené
eeebuntu a po prvním live spuštění jsem jej hned instaloval
Prvotní nadšení z podle mne opravdu povedeného vzhledu vystřídalo po pár týdnech určité zklamání z nefunkčnosti několika hardwarových součástí netbooku - nešlo mi wi-fi, čtečka karet nečetla karty a "Fn" klávesy nefungovaly.
Pokusil jsem se používat několik distribucí
Mandrivy včetně německého pokusu šitého údajně přímo na AAO, ale ani jedna z verzí mi neseděla. Nejhůře na tom byla právě ta německá, která měla být to nej - ano, byla nejpomalejší, nejneohrabanější a nejméně mi seděla i po grafické stránce. Prostředí Gnome prostě Mandrivě nesedí, stejně jako v Ubuntu nebudu používat KDE.
Nějakou dobu jsem měl nainstalováno
Ubuntu Netbook Remix, ale to skončilo naprostým trapasem, když jednoho dne zmizely lišty, pozadí a prostě všecko

Nehodlal jsem zjišťovat, co za brouka to odstřelilo plochu a vrátil se k
Linux4one, které není sice dokonalé, ale je dost svižné a na věci, které potřebuji, plně stačí. Mám ho stále coby druhou možnost při startu.
Po instalaci
KK ale nestačím zírat - jede všecko, co nejelo dříve, systém je přinejmenším tak rychlý jako Linux4one a grafické prostředí je sice o malý, ale významný kousek posunuto vpřed. Je sice fakt, že místo Empathy jsem si stáhl Pidgina a místo neohrabaného Totemu budu asi vždycky používat VLC, ale většinou novinek jsem prozatím nadšený

Doufám, že to vydrží co nejdéle.
Zdeněk