Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: 9.10 na netbooku AAO 110  (Přečteno 1028 krát)

Cipisk

• Návštěvník
9.10 na netbooku AAO 110
« kdy: 07 Listopadu 2009, 14:56:37 »
Zdravím ctěné fórum :)
Jen chci širému světu sdělit, že jsem na svoje mrně nacpal KarmicKoalu  a podle prozatímních (dvoudenních...) zkušeností je to to nejlepší, co jsem na něm doteď vyzkoušel. A bylo toho dost.
Předinstalovaná XP, která jsem vypakoval po pár dnech pokusů o užívání, byla zoufale pomalá na cokoli. Trochu to sice zlepšil ovladač SSD disku, který se dal stáhnout z netu, ale to už jsem měl stažené eeebuntu a po prvním live spuštění jsem jej hned instaloval :)
Prvotní nadšení z podle mne opravdu povedeného vzhledu vystřídalo po pár týdnech určité zklamání z nefunkčnosti několika hardwarových součástí netbooku - nešlo mi wi-fi, čtečka karet nečetla karty a "Fn" klávesy nefungovaly.
Pokusil jsem se používat několik distribucí Mandrivy včetně německého pokusu šitého údajně přímo na AAO, ale ani jedna z verzí mi neseděla. Nejhůře na tom byla právě ta německá, která měla být to nej - ano, byla nejpomalejší, nejneohrabanější a nejméně mi seděla i po grafické stránce. Prostředí Gnome prostě Mandrivě nesedí, stejně jako v Ubuntu nebudu používat KDE.
Nějakou dobu jsem měl nainstalováno  Ubuntu Netbook Remix, ale to skončilo naprostým trapasem, když jednoho dne zmizely lišty, pozadí a prostě všecko :) Nehodlal jsem zjišťovat, co za brouka to odstřelilo plochu a vrátil se k Linux4one, které není sice dokonalé, ale je dost svižné a na věci, které potřebuji, plně stačí. Mám ho stále coby druhou možnost při startu.
Po instalaci KK ale nestačím zírat - jede všecko, co nejelo dříve, systém je přinejmenším tak rychlý jako Linux4one a grafické prostředí je sice o malý, ale významný kousek posunuto vpřed. Je sice fakt, že místo Empathy jsem si stáhl Pidgina a místo neohrabaného Totemu budu asi vždycky používat VLC, ale většinou novinek jsem prozatím nadšený :) Doufám, že to vydrží co nejdéle.
Zdeněk
Ubuntu 14.04, Athlon64 X2 4200+, 2x PA DDR2 1024MB, ATI Radeon HD 2600Pro

libor007

• Stálý člen
  • **
Re: 9.10 na netbooku AAO 110
« Odpověď #1 kdy: 07 Listopadu 2009, 16:59:48 »
souhlasim, upgradoval sem u A110 NBR 9.04 na 9.10 a je to super. Ext2 sem vymenil za ext4 a je to srovnatelne rychle i s zurnalem. Zbyvalo jen nakonfigurovat hot-swap pro ctecky karet a jede uplne vse. Dokonce i skype, ktery sem musel v jaunty tunit, aby slapal zvuk v karmicu jede na prvni pokus. Celkove je karmic velkym krokem vpred v pouzitelnosti a samozrejme hlavne rychlosti. Na desktopu sem chtel vydrzet az na 10.04, ale to se proste neda vydrzet a jdu do toho uz ted  ;)
Kubuntu 20.04

Cipisk

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 07 Listopadu 2009, 19:02:35 »
Zbyvalo jen nakonfigurovat hot-swap pro ctecky karet a jede uplne vse.

Ha, o tom by ses mohl rozepsat víc, popřípadě sem šoupnout návod. Čtečku prakticky nepoužívám, ale na předchozích distrech mi nejela a teď nemám po ruce kartu na vyzkoušení.
Ubuntu 14.04, Athlon64 X2 4200+, 2x PA DDR2 1024MB, ATI Radeon HD 2600Pro

libor007

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 07 Listopadu 2009, 23:44:07 »
jde o to, ze ctecka funguje jen leva. prava jen kdyz je v ni karta jiz pri bootu. jde o jednoduchou upravu grubu, pak to jede kdykoliv. http://www.aspireoneuser.com/forum/viewtopic.php?f=28&t=18377 jinak pouzivam preload a par jednoduchych optimalizaci, ktere jsou vsude po netu, staci se zeptat googla.
« Poslední změna: 07 Listopadu 2009, 23:49:49 od libor007 »
Kubuntu 20.04

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.