Cauko,
snazim sa najst sposob, ako nahravat cinnost plochy aj so zvukom.
Uz som skusal vsetky dostupne programi pre linux(instanbul, recordmydesktop,xvidcap) a dokonca som skusal aj cez wine programi ale to neslo lebo tam drivre nesedia.
Instanbul, pri tom som nedokazal ani nic nahrat... klikol som na inkonku pre nahravanie, potom som zastavil nahravanie a nic sa nedialo, stale zobrazovalo ze sa video spracovava...asi bug.
xvidcap, ten tiez blbol. Som nastavil 25fps a ono to skakalo, raz bralo 10fps, raz 50, raz 30...

no proste kolotoc. Na ubuntu 9.10 dokonca sa ani nedal nainstalovat, tak som musel kompilovat, ale program sa spustil v pohode.
RecordMyDesktop je asi najlepsi program aky som nasiel. Ale pri tom nejde zvuk. Tak to musim robit tak ze pri nahravani plochy si zapnem sound recorder... Ale potom mi vzniknu dve subory, ktore ani nedokazem spojit. Rocordmydesktop vytvara *.ogv subory, ktore nedokaze ziaden video edior inportnut co nechapem lebo je to otvoreny format!
Takze uzavrel by som to asi tak. Snazim sa vytvorit komercne videa ale mam s tym problemi. Jeden znami mi ukazal program pod Windowsom, ktory dokaze nahrat video aj so zvukom. Uplne lepsi program ako su v linuxe.
V podstate by stacilo keby mi v recordmydesktop siel ten zvuk, ja by som to nejak prezil, ogv sa da do avi konvertovat cez ffmpeg...
ale stratila sa strasne kvalita.
Dakujem.