Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ako nahrat plochu + audio [vyřešeno]  (Přečteno 3697 krát)

peter.smrcak

• Návštěvník
  • Mytuts - komentované tutoriály
    • Mytuts - komentované tuts
Ako nahrat plochu + audio [vyřešeno]
« kdy: 18 Ledna 2010, 23:19:29 »
Cauko,
snazim sa najst sposob, ako nahravat cinnost plochy aj so zvukom.

Uz som skusal vsetky dostupne programi pre linux(instanbul, recordmydesktop,xvidcap) a dokonca som skusal aj cez wine programi ale to neslo lebo tam drivre nesedia.

Instanbul, pri tom som nedokazal ani nic nahrat... klikol som na inkonku pre nahravanie, potom som zastavil nahravanie a nic sa nedialo, stale zobrazovalo ze sa video spracovava...asi bug.

xvidcap, ten tiez blbol. Som nastavil 25fps a ono to skakalo, raz bralo 10fps, raz 50, raz 30... :D no proste kolotoc. Na ubuntu 9.10 dokonca sa ani nedal nainstalovat, tak som musel kompilovat, ale program sa spustil v pohode.

RecordMyDesktop je asi najlepsi program aky som nasiel. Ale pri tom nejde zvuk. Tak to musim robit tak ze pri nahravani plochy si zapnem sound recorder... Ale potom mi vzniknu dve subory, ktore ani nedokazem spojit. Rocordmydesktop vytvara *.ogv subory, ktore nedokaze ziaden video edior inportnut co nechapem lebo je to otvoreny format!

Takze uzavrel by som to asi tak. Snazim sa vytvorit komercne videa ale mam s tym problemi. Jeden znami mi ukazal program pod Windowsom, ktory dokaze nahrat video aj so zvukom. Uplne lepsi program ako su v linuxe.

V podstate by stacilo keby mi v recordmydesktop siel ten zvuk, ja by som to nejak prezil, ogv sa da do avi konvertovat cez ffmpeg...
ale stratila sa strasne kvalita.

Dakujem.
« Poslední změna: 19 Ledna 2010, 11:27:22 od Anna Taliánová »
Ubuntu 64bit

petergula

• Stálý člen
  • **
Re: Ako nahrat plochu + audio
« Odpověď #1 kdy: 19 Ledna 2010, 02:33:27 »
Ja by som skor pozmenil trosku dotaz, mne zvuk nahravat ide, ale z mikrofonu a nie ten, co hra napr. nejaky program. Teda ide mi o to, ako nastavit sound device, aby vedel nahravat prehr. veci, napr. ak mam pustenu mp3.
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

donny

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 19 Ledna 2010, 02:40:48 »
V recordMyDesktop měl jít nahrávat zvuk:
Citace
recordMyDesktop offers also the ability to record audio through ALSA, OSS or the JACK audio server

Zkus se podívat na recordMyDesktop | 2c  Sound recording.
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

petergula

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 19 Ledna 2010, 09:35:52 »
V recordMyDesktop měl jít nahrávat zvuk:
Citace
recordMyDesktop offers also the ability to record audio through ALSA, OSS or the JACK audio server

Zkus se podívat na recordMyDesktop | 2c  Sound recording.
No mne recordMyDesktop zvuk nahrava, ale neviem, co mu mam nastavit miesto device=DEFAULT, aby nahraval nie z microfonu ale zo zvukovky co ide, skusal som alsamixer, ale neviem co tam presne vybrat, mam tam na capture moznosti len line in, microphone1, microphone2.

ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

peter.smrcak

• Návštěvník
  • Mytuts - komentované tutoriály
    • Mytuts - komentované tuts
« Odpověď #4 kdy: 19 Ledna 2010, 10:45:24 »
Super uz mi to ide, do Device som dal: plughw:0,0 a uz mi to nahrava pekne cisty zvuk.
« Poslední změna: 19 Ledna 2010, 10:53:56 od peter.smrcak »
Ubuntu 64bit

libor007

• Stálý člen
  • **
Re: Ako nahrat plochu + audio [vyřešeno]
« Odpověď #5 kdy: 05 Února 2010, 23:25:35 »
Dovolil bych si oživit toto vlakno. Me se sice podarilo nahravat s zvukem z mikrofonu, coz byl zamer, ale pouze cca 6s - pak se zvuk utne a je uplne ticho do konce zaznamu. Co to muze zpusobovat?
Kubuntu 20.04

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.